De laatste Open Zondag in het Jubileumjaar van de Groene Passage zal worden gehouden op zondag 26 november. Er staat van alles op stapel om ook deze dag net zo geslaagd te maken als de voorgaande 3 Festivalzondagen.

Thema is deze keer ‘Winterse Sferen’ en het belooft een dag te worden vol gezelligheid, warmte, sfeer en lekker eten. Er zullen diverse tenten worden opgezet zodat alle activiteiten overdekt kunnen plaatsvinden.

Wat is er zoal te doen: kerstdecoratie maken met Raket & Distels, breien met de grannies van Granny’s Finest, kaarsen rollen van bijenwas & kaarsen trekken, wijnproeverij, duurzame workshop met modelessen, workshop vis fileren, modeshow van Natur-el én sluit aan bij de rondleiding achter de schermen. Om te ruilen zijn op de winterwaslijn 2e hands truien, wanten, sjaals en mutsen te vinden. Niets te ruilen? Voor een donatie in de ‘goede doel’ pot mag het winterbreisel ook zo mee naar huis. Verder mag het favoriete maar helaas gebroken aardewerk kopje of bordje van thuis mee om het weer te helen met de goudlijmtechniek Kintsugi. En, heel handig met 5 december in het verschiet, pop-up dichter Sjaak Kroes maakt op verzoek gedichtjes op een ouderwetse typemachine. Nog geen kerstkaarten in huis? Bij de Happy Christmas Photoshoot kunnen vrienden, familie en kleintjes in een schilderijlijst op de foto voor een originele feestdagenkaart.

Klik hier voor de PDF met meer informatie

Ook voor de jongste festivalbezoekers is er genoeg te beleven; kinderen kunnen hun hart ophalen aan de poppenkastvoorstellingen: Deborah een Kookshow, Sinterklaas=Jarig en Prinses Anneke komt. Lekker aanschuiven dus in de Kindertent bij Poppentheater Wim Noordergraaf. En als de voorstelling voorbij is kunnen buiten de buikjes gevuld worden met een heerlijk stok-broodje.. maar wel zelf eerst even bakken boven het vuurtje.

Op het festival zorgen leden van Convoi Exceptional voor live muziek; sfeer en gezelligheid gegarandeerd dus. En omdat het bijna december is… lekker smullen van oliebollen, de traditionele wintertraktatie die natuurlijk niet mag ontbreken. Ook Spirit is weer van de partij om haar beroemde kookkunsten te tonen met biologische vegan Kapsalon en Turkse pizza’s. Met de Kerstdagen in het verschiet kan er voorgeproefd worden van allerlei lekkernijen. Kom in winterse sferen met gepofte kastanjes en geniet op het terras met een lekkere warme chocolademelk of biologisch wijntje erbij. En als cadeautje mee naar huis: bonbons met bladgoud uit de patisserie van Spirit.

De winkels van de Groene Passage openen hun deuren op deze zondag, bieden toffe 20% kortingsacties aan en het festival is gratis toegankelijk.

Zondag 26 november 12.00-18.00u
Mariniersweg 1-31 Rotterdam
degroenepassage.nl
facebook.com/degroenepassage