In januari van dit jaar regelde Noor Masereeuw van studentenvereniging Sanctus Laurentius dat De Ster aanwezig kon zijn bij de bereiding door de studenten van het ‘Daklozendiner’ in de nachtopvang ‘Havenzicht’ in Kralingen. De Ster was benieuwd naar wat de studenten hebben verzonnen in verband met de coronacrisis. De studenten van Sanctus Laurentius laten het geenszins afweten:

Voedselbank, taartpunten, koetjes en kalfjes en huiswerk
Ook de vereniging R.S.V. Sanctus Laurentius heeft haar deuren moeten sluiten door het coronavirus. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we stil hebben gezeten. Sinds de uitbraak van het coronavirus en de aangescherpte maatregelen van het kabinet zijn wij volop bezig met verscheidene projecten om ons steentje bij te dragen.

Voedselbank
Met onze eigen maatschappelijke Stichting Voormekaar en tientallen leden als vrijwilligers, staan wij elke dag te helpen bij de uitgiftepunten van de Voedselbank door heel Rotterdam. Wij hebben gemerkt dat door het hamsteren voorraden niet geleverd konden worden aan de Voedselbank. Hierdoor zijn de pakketten iets schaarser geworden. Wij proberen met onze contacten eten te verzamelen om deze pakketten weer aan te vullen waar nodig.

Bedrijven
Naast het helpen van de Voedselbank zoeken wij ook samenwerkingen met bedrijven waar wij bij kunnen helpen. Zo hebben we in samenwerking met Fröbel Rotterdam (frobel.online) 100 taartpunten gebakken. Deze taartpunten werden aan de deur gehangen bij ouderen in een verzorgingstehuis, terwijl de ouderen vanaf hun raam of balkon konden genieten van een serenade. Het Rotterdam in Koor (rotterdaminkoor.nl) stond buiten voor het tehuis liedjes te zingen en zij hadden zelfs een speciaal appeltaartlied geschreven.

Koetjes en kalfjes
Ook hebben we onze leden gevraagd om zich aan te melden bij Koetjes en Kalfjes, een prachtig initiatief om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Je wordt als kalfje gekoppeld aan een koetje en je belt elkaar één keer in de paar dagen!

Huiswerk
Als laatst zijn wij benaderd door Stichting Goud van Noord (goudvannoord.nl) om te kijken waar wij als studentenvereniging kunnen helpen met 1-op-1 huiswerk.

Contact / Aanmelden
Bizarre situaties vragen om een creatieve aanpak, dus we hebben nog plannen liggen en laten onze creativiteit zeker los! Wij zijn nog steeds op zoek naar meer samenwerkingen waar we als vereniging mee kunnen helpen, dus schroom niet om contact met ons op te nemen. Samen staan we sterk. Voor ons en onze leden geldt in deze tijd “geen bakken vouwen, maar handen uit de mouwen”.

Noor Masereeuw

h.t. Ab Actis Externi

bestuurslid van Stichting Voormekaar

Infirmeriestraat 6-8, 3063 EP Rotterdam
T: 010-4535777               M:+31 6 40149617
E: bestuur@laurentius.nl  I: www.laurentius.nl

Zie ook: desteronline.nl/studenten-sanctus-laurentius-verzorgen-daklozendiner-in-havenzicht


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.