Zondag 28 december hebben leden van de Rotterdamse Studenten Vereniging Sanctus Laurentius een uitgebreid diner verzorgd voor ongeveer 50 daklozen in Kralingen. Het jaarlijkse diner vond plaats in het Centrum Voor Dienstverlening (CVD) Havenzicht aan de Willem Ruyslaan, een centrum met een nachtopvang, verpleegafdeling en woonvoorziening voor dakloze Rotterdammers.

Vooraf kregen de daklozen een tomaten- of kippensoep met stokbrood en kruidenboter. Als hoofdgerecht werd een luxe pasta geserveerd, met verse groenten en kip omringd door parmaham. Dit werd gevolgd door een lekker stuk appeltaart met vanilleijs en slagroom. Zo konden de daklozen in de periode tussen de feestdagen ook genieten van een warme maaltijd. En dan geen simpele studentenmaaltijd, maar een luxe diner!

Stichting Voormekaar
Het daklozen diner werd georganiseerd door de Voormekaar Commissie. De leden van deze commissie zijn het uitvoerende orgaan van de Stichting Voormekaar. In september 2013 is deze stichting opgericht door leden van R.S.V. Sanctus Laurentius met het doel de minder bedeelden in de samenleving van Rotterdam en omstreken te helpen. Dit doet Laurentius al meerdere jaren en met behulp van de stichting wordt het aantal projecten uitgebreid.

Projecten 2015
Voor 2015 staan al op de planning een leuke dag voor (verstandelijk) beperkte jongeren van Stichting BONT, diverse geldinzamelacties voor de Daniel den Hoed Stichting, de Voormekaardag tijdens de piekweken van het lustrum van R.S.V. Sanctus Laurentius en een zomerfeest voor de buurt met kraampjes en activiteiten. Deze projecten worden door de Voormekaar Commissie georganiseerd en uitgevoerd. De Stichting Voormekaar zal deze projecten financieren, controleren en terugkoppelen naar de fondsen en donateurs.

Meer informatie over Stichting Voormekaar en de projecten is te vinden op www.stichtingvoormekaar.nl