Vanaf 1 januari 2018 doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

We hebben al twee mooie jaren achter ons. Prachtige matches zijn gemaakt van bewoners die andere bewoners die wat meer gezelligheid willen, ondersteunen. Zowel bewoners op leeftijd reageren als Wijksteunvriend, maar ook jonge mensen melden zich aan. We zijn heel blij dat we dit iedere keer zo kunnen vertellen en we zijn trots op wat we met elkaar bereiken. Daarom gaan we ook in 2020 verder, want wij willen graag dat het ondersteunen van elkaar weer gewoon wordt en dat eenieder van betekenis is. Samen maken we het mogelijk!

Wat zoeken we?
We zijn nu op zoek naar iemand die onze coach rouwverwerking kan ondersteunen. Iemand die het wil leren van de huidige coach, zodat bewoners die daar behoefte aan hebben extra ondersteuning kunnen krijgen na het verlies van een dierbare. Ook zoeken we nog mensen die af en toe op een avond bij een oudere een kop koffi e gaan drinken, want wanneer je alleen bent zijn de avonden soms lang. Maar, ben jij iemand die er maar een keer in de maand kan zijn voor een ander? Dan ben je ook van harte welkom. Ben je lekker stevig en houd je van wandelen? Dan is er een dame die op jou wacht om wekelijks of tweewekelijks met de rolstoel naar buiten te gaan, Even wat frisse lucht, soms is een wandeling van 20 minuten dan al genoeg. Zeker als het fris is. Spreek jij Portugees en ben je een man? Dan wacht er iemand in deze wijk op je: een zeer eenzame meneer die graag in zijn eigen taal wil spreken, of in het Engels.

Je ziet het, de vragen van ouderen zijn echt zeer divers, dus schroom niet en meld je aan. We gaan met je in gesprek. Wij houden altijd rekening met de tijd die je beschikbaar hebt.

We zijn op zoek naar 10 nieuwe Wijksteunvrienden die ons mooie project Wijksteun komen ondersteunen. Ben jij nummer 1?

Activiteiten

Iedere maandag 12.30 – 13.30 uur: Sociaal Vitaal in Mazesteyn, Watertorenweg 1. Beweging op maat. Begeleiding door een professionele sportleraar. Kosten: 5 euro voor een strippenkaart van 5 keer. De eerste keer is kennismaking, dan kost het niets.

Maandag 27 januari: Rummikub middag: Ervaren of onervaren Rummikub spelers zijn welkom. Samen gezelligheid hebben is het belangrijkste doel. Doe lekker mee. Kosten 1,- en consumpties voor eigen rekening.

CONTACT:
Stichting Super-Actief
Clara van Vliet 06-54362001 en/of Anita Kornman 06-11886979
website: www.super-actief.nl | www.facebook.com/SuperActief


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.