Kralinger Ruud van Huis tipte De Ster: zaterdag 4 april zouden studenten optreden voor de bewoners van Kralingse seniorenhuisvesting ’t Hofje van Gerrit de Koker. Ruud bracht het contact tot stand met Myrthe van Hootegem, een van de deelnemende studenten. Hierna haar relaas:

Wij wonen met 15 meiden in een studentenhuis aan de Sionstraat. Met dit lekkere weer zitten we regelmatig voor ons huis op de stoep, waar wij uitzicht hebben op de appartementen van het Hofje van Gerrit de Koker. Verleden week liep mevrouw Faassen langs, toen wij met een paar huisgenoten van het zonnetje aan het genieten waren. Zij is bewoonster van het Hofje en vertelde over de prachtige binnentuin die het Hofje bezit, en of wij muzikale talenten in huis hadden die in de binnentuin iets wilden doen voor de ouderen. Helaas hebben wij geen muzikale talenten in ons grote huis, maar wij vonden het wel ontzettend leuk om iets te gaan doen met deze vraag. Na even met elkaar gezeten hebben, waren we er al snel uit dat iedereen hieraan mee wilde doen, om zo de ouderen een hart onder de riem te steken in deze gekke tijd. En zo geschiedde. Mevrouw Faassen had geregeld dat de ouderen ervan op de hoogte werden gesteld dat wij langs zouden komen. Toen wij de binnentuin betraden, waren de stoelen klaargezet voor de ouderen (met 1,5 meter afstand!), en stonden andere bewoners op hun balkonnetjes. Het was prachtig weer en we begonnen met het voorlezen van een gedicht over Rotterdam. Daarna hebben we drie liedjes gezongen en iedereen deed mee. Wij hebben er zelf ontzettend van genoten, en hopen dat we onze overburen wat hebben kunnen opvrolijken! Samen staan we sterker!

Gezongen liedjes: 15 (17) miljoen mensen (Fluitsma & Van Tijn – 1996), Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder (Ramses Shaffy – 1971) en het Rotterdam Lied (Maartje Duin & Amir Swaab 1998 / Hermes House Band)

Jules Deelder, ‘Rotterdam is niet te filmen …’

Rotterdam is niet te filmen
De beelden wisselen te snel
Rotterdam heeft geen verleden
en geen enkele trapgevèl

Rotterdam is niet romantisch
heeft geen tijd voor flauwekul
is niet vatbaar voor suggesties
luistert niet naar slap gelul

’t Is niet camera-gevoelig
lijkt niet mooier dan het is
Het ligt vierkant hoog en hoekig
gekanteld in het tegenlicht

Rotterdam is geen illusie
door de camera gewekt
Rotterdam is niet te filmen
Rotterdam is vééls te ècht