Rotterdam – Op dinsdag 30 juni wordt in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteedt aan twee moorden en twee berovingen in 1993 in het Kralingse bos in Rotterdam.

De twee moorden en twee berovingen vonden plaats in 1993 tussen 30 juni en 25 september. De vier mannen zijn mogelijk slachtoffer van eenzelfde verdachte, die onder bedreiging van vermoedelijk een mes de slachtoffers hun autosleutels afpakte. Twee van hen stonden de sleutels af. Eentje raakte daarbij nog wel gewond door een messteek in de halsstreek.

De andere twee, postbode Theo van Lente en later dat jaar administratiemedewerker Hans Kaptein, werden doodgestoken. Het Cold Case-team van de politie Rotterdam heeft de afgelopen tijd hernieuwd onderzoek gedaan naar wie er achter deze misdrijven zit. Onder andere op basis van dat onderzoek zijn de overeenkomsten tussen de zaken bekend geworden. Op basis van de verklaringen van één van de nog levende slachtoffers, is een compositietekening gemaakt. Vanavond is een reconstructie te zien van de incidenten en wordt de compositietekening getoond. De politie zoekt getuigen en vraagt bovendien mannen die iets vergelijkbaars is overkomen, zich alsnog te melden. Inmiddels is er in beide moordzaken door de Hoofdofficier van Justitie Rotterdam een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de oplossing.

Opsporing Verzocht is te zien op NPO 1 om 20.30 uur en de herhaling is de dag erna, op woensdag om 11.40 uur op NPO 2.

Politie.nl

Update: 

Justitie looft een beloning van 15.000 euro uit voor de gouden tip in een Rotterdamse moordzaak uit 1993. Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de onopgeloste steekpartijen.

Aanleiding zijn nieuwe aanknopingspunten van het ColdCase Team van de Rotterdamse politie. Het team heeft hernieuwd onderzoek gedaan naar de vermoedelijke dader. Het zou gaan om een man die inmiddels rond de 50 jaar oud is.

Roofovervallen
In 1993 werden op de homo-ontmoetingsplaats in het Kralingse Bos in Rotterdam vier mannen slachtoffer van dezelfde autodief. Een brildragende man eiste onder bedreiging van een mes de autosleutels van de slachtoffers. Twee van de mannen stonden de sleutels af en liepen alsnog enkele messteken op. Postbode Theo van Lente en administratief medewerker Hans Kaptein overleefden de roofoverval niet.

De vier steekpartijen gebeurde tussen 30 juni en 25 september. Volgens de politie was het in alle gevallen te doen om de auto’s van de slachtoffers.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)