Vanaf 1 januari doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

Super-Actief is dit jaar uitgegroeid tot de stichting die in De Esch ouderen helpt om het gezelliger te krijgen, om ze te steunen waar mogelijk door de inzet van Wijksteunvrienden. Een prachtig team van geweldige mensen heeft zich verbonden met ons om dit waar te maken. We zijn er echt dankbaar voor. Zaterdag 15 december hebben we een geweldige “Ontmoetingsmiddag in kerstsfeer” georganiseerd in de Paleiszaal van Pompgebouw de Esch.

Applaus

Terwijl er maar ruimte was voor ca. 70 mensen zijn we op 83 gasten gekomen. We kunnen niet goed weigeren omdat we graag iedereen erbij willen hebben die er zin in heeft. Een deel van de mensen bestond uit de wijksteunvrienden die we voor hun werkzaamheden hebben bedankt met een applaus en een cadeau, maar het overgrote deel waren de ouderen die we in de loop van 2018 ontmoet hebben en die het fijn vinden om met ons wat te doen. En het was een prachtige middag, veel contacten zijn gelegd. Er werd zoveel met elkaar gepraat dat het accordeon-orkest slechts achtergrondmuziek werd. We zijn zoveel bedankt, dat we er bijna verlegen van werden.

Gebiedscommissie

We hebben dit jaar iedere maand een grote activiteit georganiseerd waarbij iedereen welkom was. We hebben gewandeld in het Lage Bergse Bos, we zijn naar een orchideeën kwekerij geweest en samen naar het evenement Van Smartlap tot Opera op de Koeweide. We hebben de jubileumvoorstelling van de Havenstadoperette bezocht, maar we hebben ook een bezoek gebracht aan de lokale volkstuin en de binnentuin in de Filtergebouwen. Dat was ook prachtig om te zien en het was heel gezellig met elkaar. Heel veel hiervan is mogelijk gemaakt door de gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, die we van harte willen bedanken, ook jullie zijn super!

Er zijn flink wat Wijksteunvrienden in contact gebracht met ouderen zodat die het samen gezellig hebben en elkaar steunen, soms ook samen meedoen aan een activiteit. Naast koffie drinken en gezelligheid is er ook veel gehuild en gelachen, maar al met al mogen we stellen dat we SAMEN Super-Actief zijn geweest en veel mooi werk hebben verricht.

Wijksteunvriend

En we gaan door in 2019 want er zijn nog vele ouderen die gezelligheid kunnen gebruiken. Dus in deze tijd van bezinning vragen wij u of u als Wijksteunvriend (of -vriendin) in 2019 2 uur per week (per 2 weken?) van uw tijd zou willen besteden aan een oudere in De Esch of Struisenburg. Meer mag maar is niet nodig. Samen werken we aan een buurt waar we naar elkaar omkijken en helpen waar dat nodig is.

Door intensieve samenwerking met het netwerk van welzijnswerk, huisartsen, wijkverpleegkundigen en andere verzorgenden, zijn wij in staat gebleken om het verschil te maken voor een flinke groep mensen. En daar doen we het voor.

Wilt u deel uit maken van ons mooie team en ons met 2 uur per week in 2019 helpen? Laat het dan weten. Ook in de komende weken kunt u ons gewoon bellen of mailen. Hartelijk dank alvast.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Anita Kornman 06-11886979; Clara van Vliet 06-54362001; website: www.super-actief.nl | facebook.com/SuperActief

(ingezonden mededeling Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.