De Voedselbank Rotterdam is een grote en dynamische vrijwilligersorganisatie, waar per week zo’n 60.000 kilo etenswaar wordt herverdeeld onder gezinnen die het (even) niet breed hebben. Met liefde en toewijding zorgen vrijwilligers dat daarvan 7600 gezonde en gevarieerde pakketten worden samengesteld.

Maar er gebeurt meer op de locatie in de Keilehaven. Naast een kantoor is er ook een flink distributiecentrum. Daar arriveert voedsel, wordt het tijdelijk opgeslagen maar ook vaak weer verder vervoerd. Daar komt heel wat bij kijken.

Herverdelen
Door overschotten van supermarkten en telers opnieuw te verdelen, bestrijden de 400 vrijwilligers van de Voedselbank armoede in Rotterdam maar ook ver daar buiten. Tegelijk wordt verspilling tegen gegaan, waardoor het milieu minder wordt belast.

De Voedselbank Rotterdam levert ook aan zo’n 27 collega-voedselbanken. Daarvoor is een degelijk wagenpark nodig, brandstof en natuurlijk een goede logistieke planning. Door fondswerving, donaties en de juiste vrijwilligers lukt het dit volgens de wettelijke normen uit te voeren.

Vrijwilligers
Bij de Voedselbank Rotterdam is iedereen vrijwilliger, inclusief de directie. Dat zorgt voor een hecht team dat op elkaar rekent en van aanpakken weet, want op elke ochtend worden zomaar 700 boodschappenkratten gevuld. Net als veel andere vrijwilligersorganisaties wordt ook de Voedselbank Rotterdam steeds professioneler. Zoals bijvoorbeeld de voorbereidingen die op dit moment getroffen worden voor vernieuwing van de logistieke software. Hiermee kan actueler ingespeeld worden op de actualiteit.

Helpen?
Bij de Voedselbank Rotterdam draait alles om vrijwilligers. Zij zijn van levensbelang voor de organisatie en in het bijzonder voor de kwaliteit van de voedselpakketten. Iedereen kan iets betekenen in dit intensieve proces en is van harte welkom om een keer te komen praten over welke functies er beschikbaar zijn. Kunt u een handje helpen?

Wat hebben we nodig?
Omdat de Voedselbank een relatief groot bedrijf is hebben we vrijwilligers nodig op allerlei gebied. Naast de mensen die de voedselpakketten samenstellen in onze productieruimte hebben we ook planners om de zaken voor te bereiden. Maar ook chauffeurs met groot en klein rijbewijs voor de distributie van de pakketten en het ophalen van de grondstoffen. Winkelpersoneel voor onze kringloopwinkel en magazijnmedewerkers. Om dat allemaal goed te laten functioneren hebben we op de ondersteunende afdelingen, zoal ICT, Financiën, Fondsen- en voedselwerving, Cliëntenadministratie en personeelszaken ook gekwalificeerde vrijwilligers nodig voor de lopende zaken en projecten. Op  dit moment heeft de Voedselbank vooral leidinggevenden nodig, die in staat zijn de werkzaamheden van kleine groepen vrijwilligers te coördineren. Dat aantal kan variëren van enkele vrijwilligers, die een specifieke taak hebben, tot groepen van 20 vrijwilligers, die zich met in- en ompakwerkzaamheden bezig houden. Als één van de bovenstaande activiteiten je aanspreekt kijk dan eens op onze website www.voedselbank.nl of neem contact op met de afdeling personeelszaken van de Voedselbank 010-7271071.

(ingezonden mededeling Voedselbank Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.