Van Middelpunt via Alliantie tot Boulevard Kralingen

De kerstmarkt op de Boulevard Kralingen, zaterdag 16 december,  was overdekt. Dat leverde niet alleen intimiteit op maar ook beschutting tegen de hagelbuien. Het geheel was opgezet op het zgn. Weteringplein, bij  JORDYS (bakkerij & restaurant).

De ingrijpende en langdurige herinrichting van de winkelstraten in Kralingen-West, Vlietlaan, Goudse Rijweg en Weteringstraat is geschiedenis. De winkeliers van de Frits Ruysstraat bleven gevrijwaard maar hadden wel last van de stremmingen (richting Goudse Rijweg en Vlietlaan). Winkeliersvereniging Het Middelpunt bestaat niet meer. Aat Biesheuvel, ingeschakeld door de gemeente Rotterdam en Woonstad Rotterdam, begeleidde de winkeliers tijdens de herinrichting, leidde en leidt de Alliantie Middelpunt en stond aan de wieg van Boulevard Kralingen, de nieuwe naam voor het winkelgebied (zie: desteronline.nl/welkom-op-boulevard-kralingen).  Het voorlopige resultaat mag er zijn. Winkeliers gaan niet meer weg maar willen zich daar graag vestigen.  De herstructurering (sloop en nieuwbouw) van de nabije wijk Jaffa is nog gaande en naar verluidt wil men daar erg graag wonen.

Meer foto’s hier

Onder het tentdoek speelde zich het nodige af: Wilma en Miep (Kalle; van de ‘echte Miepen’, schilderijen, nog t/m januari te zien en te koop in het Rijk van Kralingen aan de Oudedijk, Rotterdam-Kralingen) brachten bier, champagne e.d. aan de man en de vrouw voor ‘Lois de Biergids’ (Vlietlaan), Gerard van ‘Lijstenmakerij Linea’ was blij dat hij weer ’s de winkel uit kon (zijn partner Jeanet ving de klanten op in de winkel aan de Vlietlaan), Joren van ‘De Patatbakkert’ (Frits Ruysstraat), bakte van de ‘Agria’ aardappelen heerlijke frieten, van binnen zacht en van buiten krokant, door kinderen werden aan de lopende band kerststukjes gemaakt, waren de op charmante wijze uitgedeelde oliebollen gratis en nog veel meer. De erwtensoep en de worstenbroodjes van JORDYS waren het goede medicijn tegen de kou en de nattigheid.

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.