Wat wil je tijdens een kerstmarkt, een stralende zon en een aangename temperatuur? Nee toch! Dus hagelde het een aantal keren hevig, afgelopen zaterdag 16 december tijdens ‘Beleef de Kerst in de Lusthofstraat’. Onder luifels en markiezen, zoals die van House of Seasons, zochten de totaal verraste bezoekers hun toevlucht.

Van die bezoekers waren er veel en er was voor hen veel te zien en te koop, zoals: oliebollen van Bakker Klootwijk, reuzenstroopwafels, jams van JamJammie, kinderspeelgoed van Juffrouw Van Zanten, de schaapjes van De Vries Woninginrichting – afkomstig van de kudde in het Kralingse Bos, lekkere (gratis) hapjes en erwtensoep van de slagers Thijs van den Kieboom en Hubert van Linschoten, glühwein van de Kralingse Wijnspecialist, zelf gemaakte sieraden van een tweedejaars studente aan de Vakschool in Schoonhoven, spectaculair afgeprijsde schoenen van (Linda) Vos  en nog veel meer.

Bekijk de fotoreportage hier

Op schoot
Het dameskoor de Krijsende Krengen zorgde voor de onbekommerde klanken en ophef. Zoals altijd ijzersterk begeleid door accordeonist Arkadi Gankin. Floor Brouwer van stichting BONT was op haar post in de ‘Inpakwinkel’, Lusthofstraat 59 (desteronline.nl/feestelijke-inpakwinkel-lusthofstraat). Kinderen en dames mochten bij de kerstman op schoot en de kerstbel luiden.

Rotterdam internationaal
Niet alleen de attracties, ook de bezoekers waren het waard opgemerkt te worden, zoals de jonge boston terrier, het jonge, kleurig geklede gezinnetje, zo te zien op pad met oma en opa en de vier studentes op een rij, afkomstig uit Zuid-Korea, Rusland, Griekenland en Bulgarije. Rotterdam heeft het grote aantal nationaliteiten (175!?) ook te danken aan de universiteit.

Joni
In de Alexanderhoeve, voorheen de Kralingse Kaasspecialist, bleek opeens Joni weer aan het werk voor Cor en Tonia. Joni is vertrokken naar het Brabantse land, om samen te gaan wonen met haar partner en heeft daar (ander) werk. Het bevalt haar daar zeer goed maar ze wilde graag nog ’s een dagje meehelpen in de winkel.

VVD
Toen de Sterfotograaf ‘s middags zijn rondgang maakte in de Lusthofstraat, trof hij helaas de plaatselijke VVD-ers met traditionele erwtensoep (van slagerij Van Linschoten) niet meer. Kennelijk had het lang genoeg geduurd en/of de erwtensoep was op. Sorry!

Lusthofstraat, de gezelligste winkelstraat in het hart van (Rotterdam) Kralingen. Zie: facebook.com/LusthofstraatKralingen

Bekijk de fotoreportage hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.