De winkeliers aan de Vlietlaan, Goudse Rijweg, Weteringstraat en Frits Ruysstraat hebben hun winkelgebied nieuw leven ingeblazen, samen met de gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad Rotterdam. Het winkelgebied, bekend onder de naam Middelpunt, werd op zaterdag 20 mei feestelijk omgedoopt tot ‘Boulevard Kralingen’, in het bijzijn van wethouder Joost Eerdmans, bestuurder van Woonstad Rotterdam Richard Feenstra en gebiedsregisseur van Woonstad, Aat Biesheuvel. Welzijnsorganisatie DOCK en Bewonersgroep Kralingen-West zetten hun beste beentje(s) voor om het openingsfeest tot een succes te maken.

Aat Biesheuvel zette ‘Alliantie Middelpunt’ op poten – om de ondernemers, bewoners, verhuurders, uitvoerders (van de wegwerkzaamheden) en gemeente zoveel mogelijk op één lijn te krijgen, gedurende de lange tijd (bijna 1½ jaar) die nodig was voor de herstructurering van het winkelgebied in Kralingen-West. Dat kreeg op de openingsdag een nieuwe naam: ‘Boulevard Kralingen’!


Meer foto’s van de opening hier

Nieuwe winkeliers
Wie een jaar geleden voor het laatst door deze straten liep zal het gebied amper herkennen. Bezoekers gaven toen nog aan weer snel weg te willen, nadat ze hun noodzakelijke boodschappen hadden gedaan. Vandaag de dag vinden bezoekers een divers aanbod op Boulevard Kralingen. De al zittende ondernemers hebben samen met nieuwe winkeliers iets nieuws aan Rotterdam toegevoegd. Aan de oostzijde van het Rotterdamse centrum kan de winkelliefhebber nu zijn of haar hart ophalen aan specialistische en ambachtelijke winkeltjes, en is er genoeg leuke horeca om langer te blijven zitten.

Op 20 mei konden bezoekers onder andere proeven van de heerlijkheden van Çezve, de PatatbakkerT of Jordy’s Bakery. Autodeal Automaterialen gaf spoedcursussen auto’s poetsen, en bij goudsmid Alex Domeni kon het winkelend publiek leren om zelf sieraden te maken. Voetbalclub Excelsior was natuurlijk ook in de eigen wijk present en had een pannakooi op het centrale plein neergezet, waar ook muzikale optredens het feest opluisterden.

Semih Arikan
Halverwege de middag betrok de lucht en stortte vervolgens de regen langdurig neer. Het merendeel van de bezoekers vluchtte. Echter, toen de zon weer doorkwam bleek het heel aangenaam bij de muziekschool van Semih Arikan in de Frits Ruysstraat waar, voor de deur, doorlopend werd opgetreden.


Meer foto’s van de opening hier

Impuls
De vernieuwing van het winkelgebied het Middelpunt is uitgevoerd onder leiding van gebiedsregisseur Aat Biesheuvel van Woonstad Rotterdam. Woonstad Rotterdam is verhuurder van de helft van de winkelpanden in deze omgeving en bouwt in de buurt het nieuwbouwproject De Weg naar Kralingen. Samen met de gemeente Rotterdam gaf Woonstad Rotterdam de opdracht om een aantrekkelijk en economisch sterk winkelgebied te maken. Onder de naam Alliantie Middelpunt werd de weg vooruit ingezet en zijn winkeliers met de gemeente en Woonstad Rotterdam aan de slag gegaan. De winkeliers nemen nu via een bedrijfsinvesteringzone (BIZ) de kwaliteitsbewaking van hun winkelgebied Boulevard Kralingen weer op zich.

Meer foto’s van de opening hier