De bonte mix van operamelodieën en smartlappen, genaamd Van Smartlap tot Opera, had zondag 21 mei een grote menigte naar de Koeweide in Crooswijk gelokt. Weer niet ten onrechte. Het was de 10e (!) editie van het ‘Meezingfestijn voor jong en oud’, dat deel uitmaakt van Operadagen Rotterdam.

Dit jaar met de enthousiaste medewerking van: Orkestvereniging Wilton, o.l.v. Jean Gruter, De Hoekse Tranentrekkers en De Plengers o.l.v. (accordeonist) Paula van Wanrooij, Rotterdams Operakoor, Ropera, Shantykoor Het Kraaiennest, de sopraan Florien Hilgenkamp, de mezzo-sopraan Nina van Essen, de tenor Leon van Liere en de bariton Ago Verdonschot. Met name het solo optreden van accordeonist Paula van Wanrooij maakte diepe indruk. De vrolijke presentatie was in handen van Dave van der Wal.

Bekijk hier de fotoreportage

Bewonersgroep Slachthuisterrein
Deze muzikale happening werd mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam, Operadagen Rotterdam en Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk. Bewonersgroep Slachthuisterrein, o.l.v. Anneke Strasters,  was weer ter plekke om de helpende hand toe te steken. De bewoners ruimden na afloop de Koeweide weer keurig op. Hulde!

Els Kuijper
Kralingse Els Kuijper trok jarenlang de kar van het Meezingfestijn maar moet om gezondheidsredenen afhaken. Aan het einde van het concert maakte ze dat bekend en de tranen stroomden. Ans Paerel, ooit initiatiefneemster van het Meezingfestival, was niet de enige die haar troostte. Tot volgend jaar op de Koeweide!

Bekijk hier de fotoreportage

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]