Crooswijkse Jannie Hack, ooit lid van de deelgemeenteraad Kralingen-Crooswijk, ging afgelopen zaterdag 16 april op bezoek bij de Kralingse verpleeghuizen Pniël en De Nieuwe Plantage. Gebiedscommissielid Paulette Verbist, bestuurslid van de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk Gerard Harmse, actieve Crooswijker Klaus Oordt en Jannies zoon Rob gingen met haar mee. Het gezelschap leverde taarten af voor de bewoners en bonbons voor het personeel, van beide verpleeghuizen. De Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk had hiervoor in de buidel getast.

Margit Kleiker, teamleider dagbesteding EMZ & wijkregisseur Kralingen- Crooswijk, vertelde dat ook in Pniël het coronavirus had toegeslagen en dat bewoners waren overleden. Het verpleeghuis was naar haar zeggen coronavrij. Op het binnenterrein van Pniël staat een tentje voor bezoekers. Jannie Hack, Paulette Verbist en Gerard Harmse namen daarin plaats om een praatje te maken met bewoonster José Schinkel. Die ging samen met verpleger Harm Rietveld op de foto.

Foto’s in hoge resolutie hier

 

Balkon
Bij De Nieuwe Plantage werd het gezelschap welkom geheten door welzijnsgastvrouw Ciska Hogendorp. Ook het gezin Douma – vader Jidde, mama Rosa, dochter Ellis en zoon Tobias – was daar om bewoonster mevrouw Van Solingen, oma van Tobias en Ellis te bezoeken, op gepaste afstand. De bewoners die bezoek hadden, stonden op het balkon. Bewoner Rob de Bruin was daarbij. Hij kreeg bezoek van zijn dochter Marianne en schoonzoon Richard. Bewoner Willem Hack, echtgenoot van Jannie Hack, stond ook op het balkon.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.