Deze week wordt het bombardement op Rotterdam herdacht. Een gebeurtenis die het leven van veel oud Rotterdammers heeft getekend. Maar om ons heen zien we de resultaten van meer dan 60 jaar wederopbouw.

Als je de moderne stad ziet, is het nauwelijks voor te stellen, dat er ooit een Rotterdam was, dat veel gelijkenis had met steden als Haarlem of het centrum Amsterdam. Op vrijdag 17 mei is er een concert van het Trio Musica Batavia. Met muziek die ooit ook eens bij onze stad hoorde en hier ook werd uitgevoerd. Bijna niet voor te stellen.

Kees Vrijdag  Musica Batavia

Het Trio Musica Batavia bestaat uit Bert Honig op blokfluit, Mimi Mitchell (barokviool) en Christina Edelen (clavecimbel) spelen triosonates van Bach, Telemann en Händel. Mr. Kees Vrijdag, secretaris van het Historisch genootschap Roterodamum, zal iets vertellen over Rotterdam tijdens en net na de oorlog. Een thema dat helemaal past bij deze week van herdenking. Dit concert in de serie “muziek door de tijd” is georganiseerd door de Stichting Muzikc.

Musica Batavia (2)

Het concert begint om 20:00 (zaal open 19:30). Toegang is € 15.-; kaarten zijn te bestellen in voorverkoop via kaarten@muzikc.nl bij Boekhjandel Amesz, Voorschoterlaan 145, Bladmuziek van der Heijde, Nieuwe Binnenweg 116 en la Mer/Berlioz op de Kortekade 14. Centrum Pro Rege, Oudedijk 113 is gemakkelijk te bereiken met de metro. Lijn 7 stopt voor de deur. Parkeren in de buurt is gratis.

Centrum Pro Rege