Welke filmfragmenten moet je gezien hebben? Wat zijn de nieuwsuitzendingen die de wereld veranderden? En wat zegt een YouTube-clip over onze samenleving? Met zijn favoriete film-, TV- en muziekfragmenten als leidraad praat dr. Nout Wellink in huiskamersetting over werk en leven. Verwacht een reflectie op de economische crisis en een terugblik op zijn eigen studententijd.

Nout Wellink
Nout Wellink (1943) was, tot hij in 2011 werd opgevolgd door Klaas Knot, veertien jaar president van De Nederlandsche Bank. Hij bereidde de invoering van de euro voor, maar maakte ook het omvallen van Icesave en de overname van ABN Amro mee. Sinds afgelopen jaar is hij de enige niet-Chinese commissaris in het bestuur van de Bank of China. Hij studeerde rechten in Leiden en promoveerde in 1975 aan de Erasmus Universiteit.

Voor het programma Jaargetijdengasten heeft Nout Wellink zijn ideale televisieavond samengesteld. Met vaart en humor, maar ook met verwondering en verdriet. Hij wordt geïnterviewd door journalist en programmamaker Geert Maarse.

Nadere informatie
Jaargetijdengasten is een programma van Studium Generale en Erasmus Podium van de Erasmus Universiteit. Gasten zijn wetenschappers of alumni van de Erasmus Universiteit. Eerder te gast waren o.a.: Rutger Wolfson (IFFR-directeur), Maarten Frens (hersenprofessor), Jörgen Raymann (cabaretier), Inez Weski (advocaat) en Frans Weisglas (oud-voorzitter Tweede Kamer).

Lentegast: Nout Wellink
Donderdag 16 mei, 19.30 – 22.00 uur (incl. pauze),
De Unie (Mauritsweg 34/35, Rotterdam).
Gratis toegang, reserveren aanbevolen: reserveren@deunie.nu.

Foto: Studium Generale en Erasmus Cultuur