In juni van dit jaar zijn twee personen afzonderlijk het slachtoffer geworden van vermoedelijk één en dezelfde dief. Beide keren ging hij slinks te werk. Zo lukte het hem om op de Bergweg in een tandartspraktijk en op de Vlietlaan in een schoonheidssalon een telefoon weg te nemen. Hij dacht hierbij alleen niet aan de bewakingscamera’s.

Op 8 juni stapt de verdachte een tandartspraktijk op de Bergweg binnen. Hij kijkt over de rand van de balie naar wat er op het bureau ligt en ziet onder andere een iPhone liggen. In de tussentijd proberen de medewerksters hem te helpen. Hij heeft een portefeuille in zijn linkerhand en beweegt die langzaam in de richting van de telefoon. Hij houdt de medewerksters aan de praat en pakt dan met de hand waarin hij de portefeuille beet heeft, de iPhone van het bureau. Vervolgens rond hij het gesprek af en loopt rustig de zaak uit.

Een week later op 16 juni flikt hij het nog een keer. Dit keer stapt hij een schoonheidssalon op de Vlietlaan binnen. Daar wil hij advies voor zijn acné probleem. De medewerkster neemt hem mee naar een kamer en vertrekt om een crème te halen. Tijdens haar afwezigheid pakt hij een iPhone van het bureau en vertrekt, zonder gezien te worden.

In beide gevallen staat de man op beveiligingscamera’s. Tot nu toe is hij niet herkend, maar weet u wie het is? Bel dan met de politie via 0800-6070. Anoniem kan ook via 0800-7000.

Bekijk de dader en meer informatie op politie.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)