‘Aan het einde blijft er alleen de poëzie van kleur over’

De in 1945 geboren zoon van een binnenschipper, Louis Looijschelder, Eén van de bekendste hedendaagse Rotterdamse schilders, woonachtig en werkzaam gedurende 50 jaar(!) in Kralingen, exposeert met oud en nieuw werk in Galerie Kralingen. Het werk van Looijschelder staat bekend in de kunstwereld als ‘realistisch figuratief’ met een diepere boodschap. Het motto van de tentoonstelling is ‘Aan het einde blijft er alleen de poëzie van kleur over’.

Openbare veiling
De opening was op zaterdag 25 februari door schrijver/schilder Hans Wap. De finnisage met een openbare veiling is op zaterdag 25 maart 2017, 16.00 uur door veilingmeester Kees Vrijdag.

Kenmerkend voor het werk van Looijschelder zijn weemoed en heimwee naar het water.  Maar de inhoud van zijn werk reflecteert in eerste instantie de herinnering en niet de waarneming. Het realisme van de waarneming wordt ingezet om de illusie van het schilderen te benadrukken. Wat hij schildert is zelden of niet wat het op het eerste gezicht lijkt. Het zijn de steeds terugkerende symbolen waarmee Looijschelder zijn doeken componeert en betekenislagen genereert. Volgens een recensent in 2005 laat het werk van Looijschelder zich ‘lezen’ als poëzie. In deze tentoonstelling speelt de poëzie van kleur de hoofdrol!

Het oeuvre van Louis Looijschelder is gedurende zijn lange carrière geëxposeerd in talloze galeries in binnen- en het buitenland (o.a. in Italië, Frankrijk, België, Indonesië en Duitsland). Binnenkort verhuist hij naar een kleiner appartement waar geen plaats is voor zijn collectie.

Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, 3061 EH Rotterdam-Kralingen, tel. 010-4147899 en 010-4135454.

(ingezonden mededeling)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.