Wees getuige van levend gezelschapsspel dat vermakelijk begint en gruwelijk eindigt. In Dangerous Liaisons misbruiken de personages macht om seks te krijgen en gebruiken ze seks om macht uit te oefenen. Een verhaal dat meer dan twee eeuwen oud is maar rechtstreeks uit het #MeToo-tijdperk weggelopen zou kunnen zijn.

Onze maatschappij geeft naar vrouwen nog altijd duidelijke signalen af over wat er van hen verwacht wordt en hoe ze zich moeten gedragen. In haar regie van Dangerous Liaisons gaat Eva Lemaire uit van oerbeelden die stevig in onze samenleving zijn verankerd en die onze opvattingen nog steeds bepalen. Hoe moet je als vrouw zijn om goedkeuring te krijgen? Kun je dat wel en moet je dat wel willen? Want ga je je onbewust niet gedragen naar het beeld dat je wordt voorgespiegeld? En ben je dan moeder, minnares, maagd, of ijskoningin, slet, preutse trut? De voorstelling gaat deze oerbeelden met een flinke dosis humor te lijf.

Ex-geliefden Madame de Merteuil en Monsieur Valmont besluiten hun saaie levens draaglijker te maken door een weddenschap met elkaar af te sluiten. Als het Valmont het lukt om de afstandelijke Madame de Tourvel te veroveren, mag hij nog één keer met Merteuil naar bed en moet zij haar nieuwe minnaar aan de kant zetten. In plaats van hun gevoelens voor elkaar onder ogen te komen, slaat het tweetal door in het kapotmaken van elkaars geliefden. Dat vinden ze een uiterst vermakelijk spel. Totdat Valmont de regels vergeet en zijn hart werkelijk aan een ander verliest.

Komt dat zien!


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.