Op zaterdag 7 maart, de eerste dag van de Boekenweek, signeerde de Rotterdamse journalist Anton Slotboom zijn nieuwste boek Jules Deelder – de zin van het leven ben je zelf’  bij boekhandel Amesz aan de Voorschoterlaan in Kralingen (amesz-boekhandel.nl). Hij reconstrueerde aan de hand van interviews, gesprekken met o.a. Bart Chabot en Hugo Borst en uitgeplozen archieven Deelders levensloop.

Levensverhaal

Het boek over de Rotterdamse nachtburgemeester ging vlot van de hand, afgelopen zaterdagmiddag. Menigeen die zich meldde bij Anton Slotboom vertelde een connectie te hebben met de Rotterdamse dichter. Tot de blijde verrassing van Slotboom. Nog een uitspraak van Jules: ‘Wie in het heden leeft, heeft het eeuwige leven’. Het boek over hem is volgens de schrijver een ‘levensverhaal’ en geen biografie. Ari, de dochter van Jules, zou van plan zijn die te schrijven.

Tekst loopt door onder de afbeelding

‘De zin van het leven ben je zelf’ is een sprankelend en meeslepend portret van een onvergetelijk mens. Een boek als een rollercoaster door een leven vol poëzie, jazz, Rotterdam, Sparta, drugs en de nacht. Het boek viert het bijzondere levensverhaal van Jules Deelder, het toont wie hij écht was. Over hoe Jules in de jaren ‘60 razendsnel naam maakte dankzij zijn spraakmakende optreden in Carré en hoe hij daarna als dichter en nachtburgemeester talloze inspirerende en ook bizarre avonturen beleefde.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.