Zondag 20 november. Er waait een snijdende wind. Het is koud, guur en donker. De laatste bladeren worden met stormkracht van de bomen gerukt. Geen weer om erop uit te gaan. Of toch wel? Jazeker, want bij restaurant van Stralen is het wildseizoen weer geopend. Onderweg, van Capelle naar de Oudedijk, komen wij slechts 4 auto’s tegen. Als wij rillend van de kou de deur opendoen blijken wij niet de enigen. Het restaurant is stampvol en boordevol gezellig geroezemoes. Wij worden verwelkomd door Hans, die het kaartje ‘gereserveerd’ van ons favoriete tafeltje haalt. Alexandra komt al met twee witte wijn aan en wij voelen ons net zo thuis als thuis.

van-stralen-schoolbord

Het schoolbord geeft al aan dat het een moeilijke keus gaat worden, maar vandaag gaan wij voor de Ree Koteletjes met Bosvruchtensaus voorafgegaan door Herten Zwezerik op een crème van Knolselderij en in Rooibosthee gewelde Bospaddenstoelen. Dat laatste is ons niet geheel duidelijk maar als de koks Ed en Jawad het klaarmaken, dan hebben wij er alle vertrouwen in dat het uitstekend zal smaken. Want, buiten dat de bediening altijd uiterst attent en aardig is, is het succes van Van Stralen natuurlijk ook te danken aan de al jaren geleverde constante kwaliteit van chefkok Ed en zijn collega Jawad.

van-stralen-1-oudedijk

van-stralen-chefkok-ed

Chefkok Ed

Over de smaak kunnen wij kort zijn: het is verrukkelijk! Terwijl wij nog nagenieten met een kop koffie besluiten we om zeer binnenkort weer terug te komen om de Fazantenboutjes met Zuurkool aan een degelijk onderzoek te onderwerpen. En anders zijn het wel weer de Gamba’s, die vanaf morgen weer onbeperkt zijn te eten.

Eten bij Van Stralen

Oudedijk 110-112 Rotterdam-Kralingen
tel. 010-4148883

Elke dag open vanaf 17.00 uur Reserveren gewenst: www.etenbijvanstralen.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.