TIMEBLiNKER is een nieuw kwartet, geïnitieerd door twee gerenommeerde Rotterdamse musici: slagwerker AREND Niks en bassiste MICK Paauwe, aangevuld met THOMAS Hilbrandie en ANDREAS Suntrop op gitaar. De band is ontstaan door de gedeelde liefde van de vier musici voor avontuurlijke muziek en de ervaring dat er niks mooiers is dan in groepsverband een eigen geluid te ontwikkelen.

TIMEBLiNKER speelt uitsluitend eigen stukken. De ruime ervaring van de bandleden in jazz, latin, pop, impro, theater, dans, balkan en rock wordt volledig ingezet en resulteert in een muzikaal warm bad met een koude douche, heldhaftige thema’s met subtiele improvisaties, heftige dynamiek met steady grooves en zorgvuldig gekozen tempi met volkomen vrijheid. Vanuit de gedachte: ‘anything goes’, speelt het kwartet uitsluitend eigen composities met veel ruimte voor groepsimprovisaties.

Kortom, alles wat kan leiden tot spannende, tot de verbeelding sprekende muziek wordt verwerkt in het repertoire van TIMEBLiNKER. Jazz met de Rotterdamse slag dus.

Mick Paauwe – bas
Arend Niks – drums
Thomas Hilbrandie – gitaar
Andreas Suntrop – gitaar

TOEGANG GRATIS / DONATIES WELKOM
We gaan rond met de tropenhelm.

www.jazzincrooswijk.nl

jazz-in-crooswijk02