Tegenwoordig kan je als bedrijf niet meer zonder een website. In de wereld waarin we leven gaat alles steeds meer en vaker digitaal. Het is dus van groot belang dat je een goed functionerende website kan bieden aan je klanten. Er zijn een aantal punten waar je op moet letten bij het maken van een website die erg belangrijk zijn voor het succes van je website. In deze blog lees je waar je op moet letten bij het bouwen van een website.

Bepaal je doelgroep
De allereerste stap en daarnaast ook de meest essentiële stap is het bepalen van je doelgroep. Voor wie ga je de website maken? Dit lijkt misschien makkelijk maar vaak gaat het hier al mis. De fout die het meest gemaakt wordt is dat veel bedrijven een website bouwen die zij mooi vinden maar sluit dit totaal niet aan op wat de doelgroep wilt. Het is daarom belangrijk om onderzoek te doen naar wat jouw (potentiële) klanten willen en nodig hebben.Vervolgens ga je aan de hand van het doelgroeponderzoek bepalen wat de look en feel van de website zal gaan worden. Hierbij bepaal je de huisstijl voor de website aan de hand van kleuren. Vaak wordt de huisstijl gebaseerd op het logo van het bedrijf. Goed om te weten is dat kleuren een bepaald effect hebben op mensen, hierover kun je veel vinden op internet. Zorg er dus voor dat je kleuren gebruikt die passen bij je kernwaarden. Je kan ook hulp vragen aan webdesign Genk, zij helpen je met het ontwerpen van jouw website.

Content is key
Na het bepalen van de stijl van de website ga je aan de slag met het creëren van de content op je website. Elke pagina zal moeten worden voorzien van een inleidende tekst en dit zal dan aan de hand van SEO optimalisatie moeten worden aangepast. Met SEO optimalisatie wordt de vindbaarheid in de zoekmachines verbeterd, dit wordt gedaan met goede zoekwoorden die passen bij je bedrijf. Hierbij zal je een focus keyphrase moeten verzinnen voor elke pagina met een bijpassende SEO titel en een meta omschrijving. Een handig programma dat je hiervoor kunt gebruiken is Yoast. Dit is een tool die gedownload kan worden in wordpress en deze meet of de SEO van je website goed is.

Kortom, het bouwen van een goede website is niet gemakkelijk. Bedenk goed wie je doelgroep is en pas daar je website op aan. Zorg voor goede content en een hoge laadsnelheid zodat de gebruiksvriendelijkheid van de website goed is. Met deze tips komt het bouwen van jouw super website helemaal goed, succes!