Toch bijzonder herdenkingsmoment Bombardement; voorstelling Coolsingel 65 in monumentale industriële loods

De theaterproductie Coolsingel 65 – over het Bombardement op Rotterdam – van Onderwater Producties is in september te zien in een monumentale industriële loods in Rotterdam Centrum. De industriële loods maakt het mogelijk om volgens de actuele RIVM-richtlijnen te spelen en de uitstraling past goed bij een voorstelling over het Bombardement.

“Wij zijn blij dat we toch voor ons publiek kunnen spelen, juist in dit Herdenkingsjaar waarin het 80 jaar geleden is dat Rotterdam werd gebombardeerd. We hebben deze voorstelling op 4 mei ook gespeeld in een huiskamer. Deze industriële loods biedt veel mogelijkheden om ons publiek veilig te ontvangen. En het is ook gewoon een gave, ruwe locatie die perfect past bij het onderwerp en waar het publiek de ogen uit zal kijken,” aldus de makers Jeroen Rienks en Afke Weltevrede. “Het ligt trouwens precies op de Brandgrens”.

Bombardement Rotterdam
Coolsingel 65 gaat over vaders en zonen met het bombardement op Rotterdam als vertrekpunt. In deze productie gaan de makers op zoek naar de ware gebeurtenissen van toen en naar de rol die het bombardement speelt in de familie van één van de makers. Maar eigenlijk gaat de voorstelling over de universele relatie tussen vaders en zonen. Over emoties, over het worden van een held, over het omdraaien van rollen. De vader en de zoon van Jeroen Rienks zijn geïnterviewd door Afke Weltevrede. De beelden hiervan werpen een nieuw licht op de zaak.

Onderwater ProductiesOnderwater Producties maakt documentair en toegankelijk theater over actuele, grootstedelijke thema’s en persoonlijke ervaringen. De voorstellingen worden gespeeld op bijzondere locaties en festivals.

Informatie

Wat: Voorstelling Coolsingel 65 over het Bombardement
Waar: WIJkcoop010, Zomerhofstraat 75 Rotterdam
Wanneer: 4, 5, 6, 11, 12, en 13 september 2020
Informatie & Aanmelden:  info@onderwaterproducties.nl
Concept, Spel Jeroen Rienks, Afke Weltevrede
Regie: Martine van Ditzhuyzen


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.