Gemeenteraadslid Tom Weerdmeester (SP) had voor de aanvang van de vergadering van de gemeenteraad afgelopen donderdag een verzoek: kon de ontruiming per 1 oktober van Zeilcentrum Van Gent worden uitgesteld? Dat in verband met het hoger beroep dat de raadsheer van Van Gent heeft ingesteld tegen het ontruimingsbesluit van de Rotterdamse rechter.

In het Haagse gerechtshof lijkt op 22 oktober de finale tussen het Kralingse zeilcentrum en de gemeente Rotterdam zich te gaan afspelen. Wethouder Schnei der willigde het verzoek van Weerdmeester in, mits de Haagse rechter zou hebben aangegeven dat er vóór de zitting op 22 oktober niet ontruimd zou mogen worden. Schneider gaf tevens aan dat wat hem betreft de eindstreep was bereikt. Ook meldde hij dat er in het stadhuis werd gestudeerd op de ‘rechtsopvolger’ van Zeilcentrum Van Gent, Community Sailing. Deze stichting zou de (talrijke) activiteiten eventueel kunnen overnemen.

Schuld
Alle partijen deden hun zegje in dezen. Opvallend was dat men overwegend de schuld bij de Kralingse zeilschoolhouder legde. Daar valt wel het een en ander op af te dingen. Alleen Judith van Bokhoven (GroenLinks) gaf aan dat zij er rekening mee hield dat de Haagse rechter er wel eens anders over zou kunnen denken dan de Rotterdamse rechter.

Ga naar www.rotterdam.nl en zoek het video-verslag van de vergadering op donderdag 11 september. (programma punt 3a)