Rotterdam – Agenten hielden maandag rond het middaguur twee mannen aan op de Meent. Zij worden ervan verdacht een toeriste te hebben beroofd van duizenden euro’s.

De 34-jarige vrouw werd op de Baan voor haar hotel aangesproken door een man die vroeg of hij haar kon helpen. Tegelijkertijd verscheen een tweede man die zich voordeed als politieman. Hij vroeg om haar paspoort en portemonnee. Vermoedelijk werkte het duo samen want zowel de man als de toeriste gaven hier gehoor aan. Nadat de nep politieman de paspoorten had ingekeken, gaf hij deze samen met de portefeuilles terug. Daarna namen beide mannen de benen.

Het slachtoffer liep vervolgens het hotel in en checkte in bij de receptie. Daar zag de vrouw dat ze duizenden euro’s miste. De receptioniste alarmeerde daarop de politie.

Arrestanten
Agenten stelden een onderzoek in en verspreidden het signalement. Dat resulteerde ander halfuur later in twee aanhoudingen. Surveillerende agenten zagen namelijk elders in het centrum, op de Meent, twee mannen staan waarvan het signalement overeenkwam. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Er kon niet direct iets tegen het Bulgaarse duo van 42 en 48 jaar blijken. Ze zijn weer op vrije voeten. Het onderzoek loopt. Ook naar een mogelijk derde betrokkene die op afstand opereerde volgens het slachtoffer.

Politie.nl