Het duo “Sax & Stix“: een ongebruikelijke combinatie van saxofoon en marimba. Het duo maakte faam op het Prinsengrachtconcert.

Het duo Sax & Stix, bestaat uit Eva van Grunsven op saxofoon en de percussionist Ramon Lormans. In deze unieke combinatie wonnen zij een eerste prijs van het Vriendenkransconcours van het Amsterdams Concertgebouw en de Prinsengracht Festivalprijs. Ze traden op in de Hermitage in St.Petersburg en vorig jaar in het Festival van Nederlandse Muziek in Parijs.

Bij dit concert gaat het helemaal om de muziek van Bach. In de tijd van Bach bestonden er nog geen marimba’s of saxofoons, maar we weten dat Bach heel graag nieuwe instrumenten en mogelijkheden om zijn muziek tot leven te brengen, aangreep.

image001Voor het concert in Pro Rege krijgen ze versterking van de saxofonist Lars Niederstrasser. Lars is een freelance saxofonist en lid van het Berklage saxofoonkwartet en Selmer Saxophonic Orchestra. Hij trad op als solist met het Concertgebouworkest, het Radio Philharmonisch Orkest, Bochumer Orchester en het NDR Radio Philharmonisch Orkest.

Het concert begint om 15:00 uur. Kinderen tot 15 jaar mogen gratis mee. Het concert is erg leuk voor kinderen!

Kaarten zijn te bestellen via de website van stichting Muzikc: www.muzikc.nl

en te koop bij:
Boekhandel amesz, Voorschoterlaan 145
La Mer/Berlioz, Kortekade 14
Van der Heijde Bladmuziek, Coolsingel 119 (Donner).

 

poster