Dit jaar ontvingen 36 Rotterdammers een koninklijke onderscheiding tijdens de lintjesregen. Waaronder twee inwoners uit Kralingen-Crooswijk. Burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak alle gedecoreerden persoonlijk toe.

Dick van Hennik
Dick van Hennik werd zelfs benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg zijn onderscheiding vanwege zijn tomeloze inzet voor het onderwijs en de begeleiding van hoogbegaafden.

Foto: © Levien Willemse

‘U staat ook wel bekend als dé onderwijsman’, zei Aboutaleb in zijn speech. ‘Docent, bestuurder, adviseur, visionair en voorvechter van onderwijs en begeleiding aan hoogbegaafden. Als professional en als vrijwilliger zet u zich al uw hele leven in voor goede kansen voor iedereen. (…) Uw inspanningen hebben stuk voor stuk een enorm positieve invloed gehad op de schoolcarrière van hoogbegaafde kinderen in Nederland.’

A. Soek
Ook A. Soek kreeg een lintje. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij was jarenlang mantelzorger voor zijn dochter én zijn zus. Daarnaast richtte hij de bridgeclub Alert op, een bridgeclub speciaal voor niet-rokers.

Foto: © Levien Willemse

Aboutaleb noemde Soek in zijn toespraak een ‘echt familiemens, onvoorwaardelijk verbonden aan de mensen die u dierbaar zijn’.

Meer weten over de lintjesregen? Kijk op de pagina Lintjesregen 2022.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.