Zo’n 24 uur na de woningaanslag van maandag is het opnieuw raak in de Crooswijkseweg in Rotterdam-Crooswijk. In het portiek van een flatgebouw is aan het einde van de nacht een explosief tot ontploffing gebracht, en net als gisteren is er veel materiële schade en zijn er geen gewonden.

Het explosief was geplaatst in het portiek van een flatgebouw ter hoogte van de kruising met Koepelstraat, een paar honderd meter van de aanslag van maandag. De klap was ook nu hard.

Deze keer raakten -naast de toegangsdeur en de ramen van het portiek- een geparkeerde auto en een ruit van een woning op de eerste verdieping beschadigd.

Net als bij de eerste aanslag lijkt het explosief tot ontploffing te zijn gebracht met behulp van een batterij en elektriciteitsdraad: er ligt opnieuw wit elektriciteitsdraad op straat. Er is een jerrycan met vloeistof gevonden. Er wordt onderzocht om welke vloeistof het gaat.

‘De hond raakte in paniek’
“De hond raakte in paniek”, vertelt een buurtbewoner die tegenover de flat woont. “Ik vind het gewoon eng. Wat bereik je ermee? Niks.”

“Het duurde best wel lang, veel langer dan vuurwerk”, vertelt een mevrouw die op de eerste verdieping woont, vlakbij de plek waar het explosief rond 04:45 uur afging.

“Ik zag rook. Toen ging ik naar buiten en zag ik de schade aan het portiek. Daarna kwam de politie.”

Toeval of niet, op dat moment komt een agente aangelopen. De buurvrouw houdt de zwaar beschadigde deur voor haar open. “Deze flat lijkt op de flat van gisteren”, zegt ze. “Het is wel schrikken.”

Via: RTV Rijnmond


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.