Zondag 28 januari om 15.00 uur is het zover: de officiële presentatie van de herziene bundel ‘Dichter onder Water’ bij de gerenommeerde boekhandel Snoek aan de Meent in Rotterdam-Centrum.

Het eerste officiële exemplaar zal aangeboden worden aan mevrouw Leenheer, moeder van directeur Peter Leenheer van de grootste ‘oplichter van de wereld’ Bonn & Mees Drijvende Bokken.

De bundel bevat meer dan 75 foto’s en afbeeldingen en 52 gedichten, waarvan de meeste eer betonen aan de Rotterdamse oeververbindingen de Hef, Erasmusbrug en de Maastunnel. Het boekje telt 100 pagina’s en is verpakt in een hardcover. Drukkerij Van de Water B.V. uit Schiedam en vormgever Ferr Fikkers van Studio Ferrazzo werden door de Rotterdamse Stadsdichter Derek Otte publiekelijk geprezen voor de prachtige uitgave. De bundel maakt onderdeel uit van het dichtersfestijn ‘Dichter onder Water’. Beiden zijn een initiatief van columnist en schrijver Joop van der Hor uit Spijkenisse.

Wat hebben zanger Lee Towers en de zangeressen Arlinda Lima en Sandy Struijs gemeen met burgemeester Mirjam Salet van Nissewaard en burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam?
En wat is de relatie van Jan Bontje, Joop van der Hor, Dick Gebuys, Ferr Fikkers uit Spijkenisse met architect Han de Kluijver uit Heenvliet? En wat hebben Annie Ras en Marianne Weber uit Hoogvliet en Jopie Royé en Ad Noordermeer uit Rhoon te maken met bekende dichters als Manuel Kneepkens, Jana Beranová en Hans Wap? Het antwoord is voor liefhebbers van poëzie wellicht niet zo moeilijk te raden als voor liefhebbers van louter stripverhalen.

Genoemden hebben een gedicht aangeleverd voor de bundel ‘Dichter onder Water’ die op 3 september vorig jaar, letterlijk onder water, in de voetgangersbuis van de Maastunnel is gepresenteerd en waarvan de herziene versie op zondag 28 januari officieel zal worden gepresenteerd bij de gerenommeerde boekhandel Snoek aan de Rotterdamse Meent. In de herziene bundel zijn een aantal nieuwe gedichten opgenomen en vele nieuwe foto’s van bekende en onbekende fotografen zoals Martin Kers, Wiebe Pannekoek, Piet Luijten en Sonja van ’t Verlaat uit Spijkenisse en Sjors Ribeiro Edison uit Rhoon.

Boekhandel Snoek
Meent 126
3011 JS Rotterdam
010 – 413 96 66
facebook.com/boekhandel.snoek
info@boekhandelsnoek.nl
www.boekhandelsnoek.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.