Feestelijke opening woon- winkel- en parkeercomplex kop Lusthofstraat, woensdag 17 december

‘Van Kralingen’, op de kop van De Lusthofstraat, is opgeleverd en wordt 17 december feestelijk in gebruik genomen. Een ontwikkeling op initiatief van IJsselhof Vastgoed samen met Ahold Vastgoed. Van de 169 woningen zijn nog slechts drie koopwoningen beschikbaar. 110 Woningen zijn verkocht en 56 woningen zijn verhuurd. Van de 5.800 m² beschikbare winkelruimte is 5.500 m² winkelruimte verhuurd en nog slechts 300 m² winkelruimte is beschikbaar. De wijkstallingsgarage met ruim 200 plaatsen is in gebruik genomen.

De wens van een toekomstbestendige winkelen parkeerfunctie en een verbetering van de sociale veiligheid was het thema dat partijen verenigde om deze ontwikkeling rond de eeuwwisseling te starten. Als eerste in het oog springende activiteit heeft woningcorporatie Woonstad Rotterdam drie complexen met 83 woningen gesloopt (gereed in 2008), waardoor ruimte gecreëerd werd om de nieuwbouw mogelijk te maken. Ook op het gebied van sociale veiligheid was de sloop van de betreffende complexen gewenst om de leefbaarheid in de buurt te verbeteren. In de loop van 2011 is uiteindelijk gestart met de bouw.

Nieuw elan
Ontwikkelen en bouwen op de kop van de Lusthofstraat betekent bouwen op een locatie nabij de historische brandgrens. Met spanning tussen de oude smalle bouwblokken waar de sfeervolle Lusthofstraat doorheen snijdt en de wederopbouw portiekflats. In een zeer zorgvuldige zoektocht is in samenwerking met alle partijen gewerkt aan een goede invulling met een bouwvolume dat meerdere malen is aangepast en bijgeschaafd om uiteindelijk precies te passen in de schaal, de maat en de sfeer van Kralingen. Een groot volume dat gerechtvaardigd wordt door de stedenbouwkundige situatie. Het gebouw vormt de ‘kop’ van de Lusthofstraat en staat voor nieuw elan in de buurt.

van Kralingen

Kralingse architectuur
In de architectuur, de materialisering en de detaillering heeft de architect aansluiting gezocht bij de kwaliteit van de ‘Kralingse architectuur’. ‘Van Kralingen’ is rijk gedetailleerd en ook de dieprode/oranje kleur past bij de uitstraling van de bestaande monumentale gevels in de Lusthofstraat. Met veel aandacht voor de sociale veiligheid heeft ‘Van Kralingen’ zoveel mogelijk open gevels op de begane grond gekregen.

Gedurende de bouw heeft ‘Van Kralingen’ voor veel dynamiek gezorgd. Nu het bouwstof grotendeels is neergedaald en de openbare ruimte opnieuw is ingericht, is het resultaat een aanwinst voor de Lusthofstraat. Een levendig nieuw winkelcentrum, met een openbare parkeergarage en enthousiaste bewoners.

Feestelijke opening
De ontwikkelende partijen bieden de Kralingers en ondernemers graag een feestelijke opening aan op woensdag 17 december. Die middag zijn er in De Lusthofstraat diverse activiteiten georganiseerd (zie daarvoor het feestprogramma) voor jong en oud waarbij diverse prijzen zijn te winnen bij ‘Crack de Save’ en de ‘ballonnenwedstrijd’. De prijzen worden aangeboden door diverse ondernemers uit de Lusthofstraat, zoals o.a.: Sushi Yaah!, BB Interior en BrainWash Kappers.

Rond 16.30 uur vindt bij de passage van winkelcomplex Van Kralingen de officiële opening van het winkelcomplex en de parkeergarage plaats – door wethouder Schneider.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.