Vanaf 1 januari doet Stichting Super-Actief mee aan het programma Samen Ouder van het Oranje Fonds, een project tegen eenzaamheid onder ouderen. Wij doen mee met het project Wijksteun in De Esch. Omdat wij mensen meer gezelligheid willen bieden en meer willen betrekken bij de activiteiten die voor hen leuk zijn. We willen dat mensen gelukkig zijn!

We zijn volop bezig met de huisbezoeken aan mensen 75+ in De Esch. Daarbij hebben we hulp van vele geweldige vrijwilligers. Er ontstaan mooie gesprekken en het was aanleiding voor een paar ouderen om ons zelfs sneller uit te nodigen omdat ze graag geholpen willen worden. Hoe mooi kan het werk zijn! Gewoon interesse in de mens en een stuk hulp bieden waar nodig!

Smartlap tot Opera
Een voorbeeld van de hulp die aan elkaar geboden wordt, zijn de twee mensen op de foto, mevrouw Hoek heeft wat meer hulp nodig om naar buiten te gaan en Yvonne is een van de lieve mensen die ons als wijksteunvriend helpt. Zij bezoekt mevrouw wekelijks en als er een uitstapje is, neemt ze mevrouw, die heel graag wil, mee. Dan haalt Yvonne haar thuis op, gaan ze samen de rolstoelvriendelijke bus in en lekker op stap. Zo is ze mee gegaan naar het muzikale festijn ‘Van Smartlap tot Oper’a en eerder in maart met de wandeling in het Lage Bergse Bos. Zij genieten van elkaar.

Zo willen wij meer mensen met elkaar in contact brengen. Gewoon een wijksteunvriend zijn van iemand. Dat kan voor 1 keer per week zijn maar ook voor 1 keer per 14 dagen. Doordeweeks of juist in het weekend. De agenda’s worden altijd op elkaar afgestemd, gewoon 2 uur van je tijd gunnen aan iemand die het nodig heeft. Meer hoeft niet, maar mag wel.

Een andere mooi verhaal is dat we nu een wijksteunvriend hebben die vooral mensen bezoekt die een partner verloren zijn, die nog verdriet hebben. Ze heeft een luisterend oor voor hen en helpt waar gewenst. De eerste mensen die bezocht zijn, zijn erg blij met haar komst. En wij van Super-Actief zijn superblij met deze kanjers van wijksteunvrienden.

Om nog meer ouderen wijksteun te kunnen bieden, zijn we op zoek naar meer mensen die ons willen helpen. Heeft u 2 uur in de week tijd om te ondersteunen? Laat het dan weten.

Dit jaar zoeken we 20 à 25 wijksteunvrienden en we hebben al 17 geweldige mensen gevonden. Dus we zijn nog op zoek naar 3 à 8 personen die ook een handje willen helpen. Bent u dat?

Kunt u niet iedere week, maar 1 keer per 2 weken of eenmalig ondersteunen? laat het dan ook weten. We gaan graag met ieder in gesprek en we kijken altijd naar de mogelijkheden!

Belangrijk is wel om te weten dat een V.O.G. vereist is. De kosten van de VOG vergoeden wij uiteraard.

CONTACT: Stichting Super-Actief; Clara van Vliet 06-54362001 en/of  Anita Kornman 06-11886979 website: www.super-actief.nl | facebook.com/SuperActief

(ingezonden mededeling Super-Actief)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.