De gemeente gaat halverwege dit jaar aan de slag in de Jaffabuurt. Er komt nieuwe riolering. Ook de bestrating wordt opgehoogd. Het schetsontwerp voor dit project is nu klaar. Het is al digitaal in te zien. En op maandag 30 januari is er daarnaast een inloopmoment in de Arentschool. 

De gemeente grijpt het onderhoudsproject meteen aan om wat kleine verbeteringen in de buurt door te voeren.

Vorig jaar konden bewoners uit de Jaffabuurt hier al over meedenken. Er kwamen meer dan honderd reacties binnen.

Sommige wensen kan de gemeente meteen uitvoeren tijdens het onderhoudsproject. Zo komen er meer ‘nietjes’ (fietsenrekken), zodat er meer plaats is om fietsen te parkeren.

Ook vergroent de gemeente het pleintje voor de Arentschool in het Jaffahof. Hier komen nieuwe speeltoestellen voor kinderen. Om overlast te voorkomen, wordt er geen basketbal- of voetbalveld gerealiseerd.

Sowieso creëert de gemeente in de Jaffabuurt veel meer openbaar groen. Dit was ook een verzoek van veel bewoners.

Helaas kan de gemeente niet alle wensen realiseren. Zo is er bijvoorbeeld geen ruimte om meer parkeerplaatsen te maken. Wel laat de gemeente parkeervakken omlijnen, zodat de beschikbare ruimte beter benut wordt.

Daarnaast is het niet mogelijk om al het bestaande groen in de buurt te behouden. Sommige soorten overleven het ophogen van een straat simpelweg niet. Er komt in de gehele buurt dus wel meer groen terug. Alleen zijn dat niet overal dezelfde planten en bomen.

Schetsontwerp
Benieuwd naar het schetsontwerp? U kunt het inzien via de BouwApp (gratis te downloaden via de appstore op uw mobiele telefoon).

U kunt het ontwerp ook aanvragen bij omgevingsmanager Chantal Amoureus via jaffabuurt@deomgevingsverbinder.nl of 010-3071227. Ook voor andere vragen over dit project kunt u bij haar terecht. Meer informatie is ook te vinden op www.rotterdam.nl/jaffabuurt.

Inloopbijeenkomst
Verder is er op maandag 30 januari een inloopmoment in de Arentschool. Tussen 16.00 en 19.00 uur bent u welkom. U kunt het ontwerp dan bekijken en eventueel vragen stellen.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.