De wijken Rubroek en Oud-Crooswijk hebben een nieuwe wijknetwerker: Geoffrey Noutsos.

Maar: wat doet zo’n wijknetwerker eigenlijk? Een wijknetwerker heeft één missie: het leefbaarder en dus gezelliger maken van een wijk. Hij doet dit bijvoorbeeld door bewoners te helpen om een buurtinitiatief op te zetten.

Ook brengt een wijknetwerker voortdurend partijen in de wijk met elkaar in contact. Van organisaties die in het gebied werken tot bewoners onderling.

Geoffrey: ‘Ik zie mezelf ook als een verlengstuk van de wijkbewoners. Ik verdedig hun belangen. Dat doe ik niet alleen in de wijk zelf, maar ook in de gemeentelijke organisatie.’

Tot nu geniet hij erg van die uitdaging. ‘Het is leuk dat je echt voor de wijk werkt. Je moet jezelf als wijknetwerker steeds afvragen: hoe kan ik dit verbeteren, wat heeft deze wijk nodig en waar zitten de pijnpunten. Dat ben ik nu aan het ontdekken.’

Vraagbaak
Een wijknetwerker is vaak voor bewoners ook hét gezicht van de gemeente in de wijk. En dus ook een vraagbaak voor van alles en nog wat. Maar, dat vindt Geoffrey niet erg.

‘Ik werk vaak in de wijkhub in Crooswijk. Dus, ik zou zeggen tegen bewoners: heb je een vraag, zoek me gewoon op.’ Want, vindt Geoffrey: elke vraag verdient een antwoord. ‘Is het een vraag die ik niet kan beantwoorden? Dan zoek ik wie wel het antwoord heeft.’

Geoffrey is wijknetwerker in Rubroek en Oud-Crooswijk. Wilt u graag kennismaken? Kom langs bij de wijkhub aan de Boezemstraat 187. Geoffrey is ook te bereiken via 06 228 717 74 of gpm.noutsos@rotterdam.nl.

Andere wijknetwerkers
Geoffrey werkt in Crooswijk samen met Janny van Gils, zij is de wijknetwerker in Nieuw- Crooswijk. Zij is te bereiken via 06 100 521 71 of aam.vangils@rotterdam.nl.

In Kralingen zijn Haika Nanninga (Kralingen-Oost en Kralingen-West) en Cherif Jeffali (De Esch en Struisenburg) de wijknetwerkers. Haika is te bereiken via 06 230 056 02 of hh.nanninga@rotterdam.nl.

Cherif is te bereiken via 06 387 263 62 of c.jeffali@rotterdam.nl.

(Ingezonden mededeling gemeente Rotterdam)


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.