Voor de dertiende keer vindt in Rotterdam het groene en fleurige evenement Verborgen Tuinen plaats. Tuineigenaren van zo’n 90 Verborgen Tuinen, die in juni op hun allermooist zijn, stellen hun tuin open voor publiek. Tuinliefhebbers krijgen zo een unieke kans om eens áchter heggen en schuttingen te kijken en een onbekende, verrassende en vooral groene kant van Rotterdam te ontdekken.

Gevarieerd aanbod
Er zijn drie routes uitgezet, Zuid, Midden en Noord. Elke route heeft een gevarieerd aanbod van tuinen. Er zijn kleine, grote, strakke of juist romantische tuinen, tuinen van groenliefhebbers en designtuinen. Sommige tuinen sluiten aan bij het ‘landschap van de stad’: op Zuid zijn er tuinen langs de oude rivierdijken in IJsselmonde en Charlois en tuinen in het karakteristieke tuindorp Vreewijk. Op de Noordoever zijn er tuinen langs de plassen van Hillegersberg en de lanen van Kralingen. Het accent ligt op privétuinen, maar er zijn ook enkele museumtuinen, gemeenschappelijke tuinen en andere bijzondere groene plekken te bezoeken. Trompenburg Tuinen & Arboretum doet traditiegetrouw mee. De meeste tuinen zijn met openbaar vervoer bereikbaar.

Reeuwijkbocht

2013 is stekkenjaar
Veel van de deelnemers aan Verborgen Tuinen van dit jaar hebben toegezegd om te stekken van planten die in hun eigen tuin voorkomen. Zo kunnen bezoekers een groen souvenir mee naar huis nemen.

RoeiverenigingstuinDe tuinengids
De routes van Verborgen Tuinen worden beschreven in de Tuinengids. Hierin staan de adressen van alle deelnemende tuinen met een korte beschrijving en overzichtelijke routekaarten. De Tuinengids is vanaf begin mei 2013 op diverse plaatsen in de regio Rotterdam verkrijgbaar voor € 10,00. Eén tuinengids per gezelschap volstaat. Daarnaast is een deelnemerspasse-partout nodig. Deze kost € 6,00 per persoon en geeft tijdens het hele weekend toegang tot alle tuinen.

Rotterdampashouders krijgen 25% korting.

groene ontdekkingsreis op 8 en 9 juni (tussen 10.30 tot 17.00 uur) door Rotterdam!
Kijk voor meer informatie op www.verborgentuinen.nl