Bericht van de Cultuurscout – Wie deze website regelmatig bezoekt of andere media uit Kralingen-Crooswijk leest, kan het niet ontgaan zijn dat de kunstroute Kralingen-Crooswijk plaats vindt. De kunstroute kon niet plaats vinden zonder de ongelofelijke toewijding van de mensen van de organisatie (en bestuur) en de inzet van de vele kunstenaars uit deze deelgemeente.
Dat geldt natuurlijk voor veel projecten die in Rotterdam plaats vinden. De stad heeft het grote geluk dat er mensen, zoals bewoners, kunstenaars en vrijwilligers zijn die met mooie ideeën komen of deze willen ondersteunen. In sommige gevallen heeft de stad of deelgemeente daar een geldpotje voor, maar soms past het idee niet bij de criteria of is er meer budget nodig om het idee tot een daadwerkelijk project te doen komen.
Hieronder staan enkele mogelijkheden voor het aanvragen van subsidie in Rotterdam en daarbuiten. Hulp nodig bij het vorm geven van je idee, het vinden van samenwerkingspartners of het aanvragen van een subsidie? Vraag het de cultuurscout. kc@cultuurscouts.com
Burgerkrachtgeld is er vóór en dóór bewoners
De deelgemeente heeft budget beschikbaar gesteld voor bewoners die graag initiatieven voor de buurt willen uitvoeren. Deze initiatieven dienen een bijdrage te leveren aan een schone, heel en veilige en sociale leefomgeving.
http://www.rotterdam.nl/tekst:bewonersinitiatieven_en_subsidieskc
Opzoomermee
Ook in deelgemeente Kralingen-Crooswijk kunnen bewoners Opzoomeren. Vul het aanmeldformulier in , kies een uitdaging en maak een plan. In deelgemeente Kralingen-Crooswijk is een top 3 met uitdagingen om op eigen kracht uw straat of buurtje te verbeteren, maar u mag ook een eigen uitdaging kiezen. De uitdagingen zijn leefomgeving, sociale samenhang en kinderen/ouderen.
http://opzoomermee.mediarotterdam.nl/rotterdamidee/index.html#.Ukwa_YZ7L3Q
Gemeente Rotterdam
De afdeling Kunst en Cultuur van Gemeente Rotterdam heeft meerdere subsidiemogelijkheden met daaraan gekoppeld deadlines. Zo is bv op 1 november de deadline voor de categorieën ‘Podiumkunsten’, ‘Letteren en Cultureel Erfgoed’ en ‘Lokale Mediaproducties’. Podiumkunsten betreffen o.m.: theater, dans, mime, bewegingstheater, muziektheater en muziek (pop, jazz, wereld, klassiek) en mengvormen. Voor letteren en cultureel erfgoed zijn er drie subsidiemogelijkheden: voor auteurs, boekuitgaven en projecten. De regeling Lokale mediaproducties wil Rotterdamse (media)organisaties stimuleren hun tv- of radioprogramma’s in te zetten voor de maatschappelijke en culturele functie van de lokale omroep.
http://www.rotterdam.nl/subsidieskunstencultuur
Meer subsidiemogelijkheden vind je hier http://rrkc.sn54.com/_mail/newsletter1/newsletter1.php?id=16&n=7127#item3
Ondersteuning
Geld is natuurlijk fijn, maar zonder ondersteuning kom je niet ver. De Cultuurscout kan je een eind op weg helpen, maar er zijn ook organisaties en scholen die kunnen helpen bij een project. Denk hierbij aan het programma ‘Maatschappelijke inspanning’. Iedereen kan wel iets, ook werkzoekenden die langdurig een uitkering ontvangen. Dat kan zijn in de vorm van vrijwilligerswerk, mantelzorg, deelname aan taal- of beweegtrajecten of andere vormen van (onbeloonde) maatschappelijk nuttig werkzaamheden. http://www.rotterdam.nl/maatschappelijkeinspanning
Ook is er in 2012 een nieuwe opleiding gestart op Zadkine, de Wentink Event Academy. Studenten worden hier in drie jaar opgeleid tot medewerker evenementenorganisatie (niveau 4). Zij leren alles over het organiseren van evenementen, zoals voorstellingen, sportevenementen, beurzen, concerten, festivals, congressen en seminars. Deze studenten moeten ook stage lopen en zijn in te zetten op diverse evenementen in de wijken van Rotterdam.
http://www.zadkine.nl/Zadkine/Nieuws/Wentink%20Event%20Academy.aspx
Meer informatie?
Cultuurscout Kralingen-Crooswijk, Jolanda Copier. kc@cultuurscouts.com.
recent commentaar