Geen markt in Rotterdam, besloot burgemeester Aboutaleb. Teveel kans op besmetting door het coronavirus, vindt hij. Drie Rotterdammers hebben er wat op gevonden en stuurden De Ster onderstaand bericht.

Ook tijdens de coronacrisis kan je marktproducten tegen marktprijzen krijgen op Markt010.nl

Uitdagende tijden vragen om creatieve initiatieven. Daarom hebben drie Rotterdamse vrienden de afgelopen weken hard gewerkt aan www.markt010.nl. Markt010 is een online en lokaal platform dat verse producten van de Rotterdamse openbare markt verkoopt aan Rotterdammers tegen normale marktprijzen.  Natuurlijk gebeurt dit wel in een aangepaste vorm vanwege de situatie waar we met zijn allen in zitten. Hierom bestel je op Markt010 online je favoriete producten en haal je deze via een “drive-through” systeem op.

Toen de Rotterdamse vrienden zagen dat de openbare markten in Rotterdam gesloten werden om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, dachten zij in eerste instantie aan alle Rotterdammers die hun boodschappen hier doen. De jongens realiseren zich goed dat de prijzen bij de meeste supermarkten hoger liggen dan op de openbare markten. Om deze reden begonnen ze met het opzetten van Markt010, waar de marktkramen van de openbare markten hun verse producten kunnen aanbieden voor marktprijzen.

Het is een sociaal initiatief om de Rotterdammers te helpen in deze lastige tijden. En doordat de aangeboden producten ook echt van marktkramen komen die normaal op de openbare markt staan, kunnen onze marktkooplieden ook in deze tijden inkomsten houden. Online bestellen kan de hele week via www.markt010.nl, waar je de bestelde producten meteen afrekent. Twee keer per week opent het terrein van de studentenroeivereniging Skadi Rotterdam om iedereen zijn producten op te laten halen. Afgelopen dinsdag was de eerste keer dat dit gebeurde. Aan alle RIVM-richtlijnen wordt gedacht en er is een speciaal uur voor risicogroepen. Op het door zon overgoten terrein kwamen de Rotterdammers hun producten ophalen. Via deze weg wil Markt010 haar steentje bijdragen tijdens de coronacrisis en het hart van Rotterdam weer laten kloppen.

Neem snel een kijkje op www.markt010.nl en bestel je marktpakket.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.