Sint Gregoriuskoor o.l.v. Eric Koevoets in Sint Lambertuskerk – © Bart Norbart

Rotterdam-Kralingen –  Op zaterdag 23 september wordt de avond in de Sint Lambertuskerk ingeluid met een Choral Evensong.  Prachtige koorwerken vanuit de Engelse traditie worden uitgevoerd door het St. Gregoriuskoor onder leiding van Eric Koevoets. Het koor wordt begeleid door organist Anton Doornhein. Het begint om 16:30 uur. De toegang is gratis met een collecte na afloop.

Mooie koormuziek vanuit de Engelse traditie
Het parochieel zangkoor Sint Gregorius is onder leiding van organist-dirigent Eric Koevoets uitgegroeid tot een koor van  hoog niveau. Het zingt wekelijks tijdens de Zondagse hoogmis een gevarieerd en boeiend repertoire van één- en meerstemmige muziek. Deze keer zingt het koor tijdens deze Choral Evensong ‘By day and by night’ van Richard Shephard, ‘Preces and Responses’ van Eric Koevoets, ‘Magnificat and Nunc Dimittis’ in D van Herbert Howells en ‘O pray for the peace of Jerusalem’  van Moonyeen Albrecht. Het wordt afgesloten met een organ voluntary door Anton Doornhein

Waar en wanneer?
De Choral Evensong op zaterdag 23 september begint om 16:30 uur in de  Sint Lambertuskerk, Oostzeedijk Beneden 1-3 te Rotterdam-Kralingen. De deuren openen een half uur voor aanvangstijd. De beste parkeermogelijkheid (vrij parkeren) is bij ‘Trompenburg – Tuinen & Arboretum’/ ‘Excelsior’ aan de Honingerdijk, 7 minuten lopen van de kerk verwijderd.

Openbaar vervoer: tram 21 en 24 (halte Avenue Concordia) – metro (halte Voorschoterlaan). Zie ook venster-op-muziek-lambertus.com en rotterdamorgelstad.nl.


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.