Niet bekvechten maar oplossingen vinden. Dat doen kandidaten voor de Tweede Kamer op 1 februari bij Nivon Rotterdam, tijdens het Visiedebat. Het is een uniek verkiezingsdebat over de vraag: waar wil jouw partij dat de samenleving staat over 20 jaar?

Nut en noodzaak
Door het debat te richten op visie, de gewenste samenleving voor de volgende generatie, komen nut en noodzaak van hun beleid in perspectief te staan. Kandidaten voor de Tweede Kamer zullen met elkaar spreken over de visie van hun partij. Behalve over maatregelen op korte termijn, die wellicht impopulair zijn, zal het ook gaan over wat daarna nodig is om de visie te realiseren. En waarom de visie aantrekkelijk is.

Voor- en nadelen
Het is een psychologisch fenomeen dat mensen bij iedere verandering meer letten op nadelen dan op voordelen. De nadelen voor henzelf op de korte termijn krijgen veel meer aandacht dan de voordelen voor het geheel. Door op een rij te zetten van wie welke offers worden gevraagd en waarom dat zinvol is voor de volgende generatie, komen voor- en nadelen meer in balans.

Meer dan geld
Tijdens de avond wordt gewerkt met stellingen, daarbij is plaats voor de mening van de sprekers en die van het publiek. De avond wordt geopend door schrijver en milieuactivist Jan Juffermans, bekend van De Kleine Aarde. Hij zal de sprekers aanvuren tot een volwaardig debat.

Programma

  • 19.30 Opening
  • 19.40 Jan Juffermans (De Kleine Aarde): Economie is meer dan geld
  • 19.55 Sprekers over de visie van hun partij
  • 20.25 Discussie over stellingen tussen sprekers en publiek
  • 21.20 Samenvatting
  • 21.30 Afsluiting

Alle partijen zijn in principe welkom. Deelnemende partijen zijn tot nu toe: GroenLinks, Socialistische Partij, Piratenpartij, Nieuwe Wegen en GeenPeil.

Lokatie: Nivoncentrum, Dirk Smitsstraat 76, Rotterdam Crooswijk

Toegang gratis: www.visiedebat.nl

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]