De afgelopen maanden streden de deelnemende winkelstraten hard voor de titel ‘Schoonste Winkelstraat van Rotterdam 2017’. De Vlietlaan in Kralingen-Crooswijk is met een 8,1 uiteindelijk door de jury tot de allerschoonste uitgeroepen.

Het is de eerste keer dat Rotterdam de verkiezing organiseerde.

Nek-aan-nekrace
Op basis van aangekondigde en onaangekondigde bezoeken aan alle deelnemende straten, het plan van aanpak en de uitkomst van enquêtes onder winkelend publiek heeft de jury de Vlietlaan met een rapportcijfer 8,1 als schoonste winkelstraat van Rotterdam uitgeroepen. De jury benadrukt dat het een nek-aan-nekrace was met de andere straten, maar is zeer lovend over de frisse en schone uitstraling van de Vlietlaan en de actieve ondernemers.

Prijsuitreiking
Wethouder Eerdmans verraste op woensdag 11 oktober de winnende straat met een feestelijk bezoek en overhandigde daar het stratenbord met de eervolle titel ‘Schoonste Winkelstraat van Rotterdam 2017’. Ondernemer Tuful Kuo van eethuis Wha Kong nam de prijs namens de straat in ontvangst: ‘Een hele mooie verrassing. Hoewel ik deze prijs natuurlijk niet alleen heb gewonnen, de hele straat heeft bijgedragen. Samen zullen we er alles aan doen om de straat schoon te houden en ik hoop dat we ook andere straten motiveren om dit te doen.’

(Ingezonden mededeling Gemeente Rotterdam)

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.