Sarah de Koff, midden, zondag 14 maart op campagne voor de politieke partij Volt, op het Stationsplein in Rotterdam, samen met Fieke Creijghton, vooraan en Evelien Rodenburg, achteraan, alle drie student en partijlid. Sarah doet de masterstudie econometrie in Rotterdam, Fieke de masterstudie International Management, ook in Rotterdam en Evelien de masterstudie Methodologie en Statistiek in Utrecht. Het ziet ernaar uit dat Volt populair is onder studenten. Waarom?
Sarah, 23 jaar en woonachtig in Kralingen, noemt het ontbreken bij Volt van een aparte jeugdafdeling een reden en het Europese karakter van de partij spreekt haar zeer aan. Volt is als enige politieke partij actief in alle EU-landen. ‘Volt betekent in heel Europa hetzelfde: (elektrische) spanning’. ‘Klimaatverandering, corona, veiligheid en migratie houden zich niet aan grenzen’, zó staat het op de site van Volt. Volgens Sarah melden zich ook veel 55-plussers aan als lid van Volt.
Twee jonge jongens spraken Sarah aan. Ze zagen niks in de Tweede Kamerverkiezingen. Waarom zouden ze gaan stemmen? Het haalde toch allemaal niks uit. In Rotterdam-Zuid worden sociale woningen gesloopt en er komen te weinig of duurdere voor terug en daar wonen ze. Ja, dat is ook politiek. Toch maar gaan stemmen? Sarah zegt dat ze dit soort gesprekken graag voert.
Volt werd opgericht in 2017, door de Italiaan Andrea Venzon, de Française Colombe Cahen-Salvador en de Duitser Damian Boeselager, als reactie op het toenemende populisme en de keuze van de Britten voor de Brexit in 2016. In 2019 behaalde Volt 1 zetel in het Europees Parlement. Volgens de peilingen staat Volt nu op 3 zetels in de Tweede Kamer. Volt lijkt in de lift te zitten. Het ledenaantal groeit en staat momenteel op zo’n 5.000. Volgend jaar zal Volt meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen.
Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
recent commentaar