Beste wijkbewoners en bezoekers,

Dit jaar is het de 65e editie van het CHIO Rotterdam in het Kralingse Bos. En daar is de deelgemeente Kralingen-Crooswijk bijzonder trots op. Het is immers niet niks om de internationale top van de paardensport jaarlijks te mogen verwelkomen. Het evenement is sinds de start enorm in populariteit toegenomen en kent een geweldig publiek. Anky van Grunsven zei hierover eens: “De mensen zijn zo enthousiast. Of het de nummer 12 of nummer 1 is, het maakt niet uit. Men klapt voor iedereen en niet zoals zo vaak alleen voor deelnemers uit eigen land!”

Enthousiasme is er ook voor een andere sportieve bezigheid in het Kralingse Bos. In mei opende Fun Forest haar deuren. Dit klimpark biedt een nieuwe wijze om van het bos te genieten. Via touwen, ladders, bruggen en tokkelbanen kunnen bezoekers tussen de bomen van het Kralingse Bos zwieren. Er zijn verschillende parcoursen die oplopen in hoogte en moeilijkheidsgraad. Een bijzondere belevenis! Op het gebied van spelen, recreëren en leren staat er voor het Kralingse Bos nog meer moois op de agenda. Van de huidige kinderboerderij De Kraal gaan we een stadsboerderij maken. Kinderen en volwassen kunnen hier kennismaken met de boerderijdieren, en leren van en over de natuur in hun directe omgeving. Ook met ouderen en bezoekers met een beperking wordt rekening gehouden, zodat zij ook kunnen genieten van alles wat de stadsboerderij gaat brengen.

Net als het CHIO is het Kralingse Bos dus volop in ontwikkeling. Maar naast alle nieuwe ontwikkelingen blijft dit unieke stuk natuur middenin Rotterdam ook nog steeds beschikbaar voor bezoekers die rustig willen wandelen (met hond), hardlopen, skeeleren, varen, of met een boekje of picknickmand willen zitten aan de plas; mogelijkheden te over. Als u naar het CHIO komt, dan nodig ik u graag uit om ook het bos te bezoeken en te beleven wat dit bijzondere deel van onze deelgemeente te bieden heeft!

Ik wens u een mooi en sportief CHIO toe!

Wim van Heemst
Voorzitter deelgemeente
Kralingen-Crooswijk