Bij de VVD zijn ze van oudsher gek op (kleine) ondernemers. Toen bekend werd dat Kralingse schoenmaker Hans van der Voordt voornemens is eerdaags te stoppen, bedachten de plaatselijke VVD-ers wat. Met z’n vijven  kwamen ze binnenvallen, donderdagmiddag 18 april, Oana de Visser-Baicu, Rens van Overdam, Herbert van Sluys, Dieke van Groningen en Ella ter Kuile. De eerste drie lid van de Gebiedscommissie Kralingen-Crooswijk, de vierde Rotterdams gemeenteraadslid en de vijfde lid van de Seniorenraad Kralingen-Crooswijk.

Roodkapje

Ze kwamen niet met lege handen. Oana had gezorgd voor een vorstelijke taart, uiteraard van de Kralingse banketbakker Carlier, en in haar mandje zat ook een thermosfles met koffie, melk en suiker. Een beetje op z’n Roodkapjes. Haar zoontje Philippe was meegekomen (voor de taart?). In de volgorde zoals hierboven stak elk van de VVD-ers,  behalve Elle ter Kuile, een soort van toespraak af, waarin ze betreurden dat Hans van der Voordt ermee gaat ophouden en waarin ze hem en zijn vrouw Hanneke (helaas op dat moment niet in de schoenmakerij) het allerbeste wensten voor de toekomst.

Guiness Book of Records

Hans van der voordt kwam als 14-jarige jongen in het schoenmakersvak terecht, als hulpje van zijn vader. Op 10 juni a.s. wordt hij 75 jaar. Dus 61 jaar in het vak, waarvan 54 jaar als zelfstandig ondernemer. Kan dit in het Guiness Book of Records?

Meer foto’s hier

Hanneke

Eigenlijk erg jammer dat Hanneke, ‘steun en toeverlaat’,  er niet bij was. Maar ja, dat kan gebeuren als je onverwachts binnenvalt. De Ster gaat proberen hen beiden nog een keer (kort) te te spreken én te fotograferen. Als ze dat goedvinden, natuurlijk.

Schermen

Hans en Hanneke hebben twee zoons grootgebracht. Een werd orthopeed en de ander accountant. Hans voetbalde in z’n jonge jaren bij Excelsior maar uiteindelijk ging hij schermen (!) en deed dat tot z’n 40ste levensjaar.  Hij was in z’n vrije tijd sportmasseur. Ook rook hij aan de podologie. Hans: “Aan een schoen kan je heel veel zien”.  De blauwe laars op een van de foto’s is gemaakt door de zoon die orthopeed is en was een Sint Nocolaas surprise voor zijn moeder Hanneke.

Van der Voordt, schoenmakerij, Oostzeedijk Beneden 103, 3061 VP Rotterdam, tel. 010-4118017.

Meer foto’s hier

Meer foto’s hier


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.