Vrijdag 14 oktober jl. vierde het Montessori Lyceum Rotterdam haar 80ste verjaardag. Het lyceum had veel weg van een bijenkorf. Het gonsde en zoemde op het terrein achter de school dat voor deze gelegenheid was omgetoverd tot een heus festivalterrein met tenten, foodtrucks en terrasjes.

De hele middag waren leerlingen (waarvan er ook veel uit Kralingen en omgeving komen), docenten en ook ouders in touw om er de M-Parade voor te bereiden. In de diverse lokalen werd enthousiast en geïnspireerd gezongen en geschilderd, er werden sieraden gemaakt en boterkoeken gebakken, vogelhuisjes getimmerd, verse pasta gedraaid en sushi gerold. De resultaten van al deze inspanningen kon je ’s avonds proeven, kopen, bewonderen en beluisteren bij de marktkraampjes, in de ‘bioscoop’, op de catwalk en in de ‘Live Music Tent’.

montessori02

montessori03

montessori04

Sri Lanka Support
Opbrengst van dit alles gaat naar Sri Lanka Support, een organisatie die al een paar jaar op steun van de school mag rekenen. In een afgeladen aula werd de M-parade afgesloten met een optreden van hiphopartiest Kraantje Pappie. Brug- tot zesde klassers hingen gezamenlijk aan zijn lippen. Het Montessori Lyceum Rotterdam kijkt terug op een zeer geslaagd lustrumfeest waarbij de identiteit van de school en de verbondenheid met elkaar – ‘wij Montessorianen’ – volledig werd waargemaakt!!

Ingezonden mededeling Montessori Lyceum Rotterdam