De Kralingse dichter Joop van den Bos droeg sinds meer dan enkele decennia (het exacte aantal jaren is niet meer te achterhalen) ieder jaar op 14 mei, gedurende de tijdspanne van het bombardement zijn indrukwekkende gedicht de 14 mei Trilogie voor, staand voor het monument van de Mariniers op het Oostplein. Hij deed dit tot op hoge leeftijd, totdat de tijd hem in 2019 inhaalde 91-jaar oud. Vaak stond hij er alleen en ongeacht de weersomstandigheden. Maar ook vergezelden hem vrienden naarmate de jaren verstreken uit waardering voor hem, zijn actie en het gedicht.

Bij vrienden ontstond recent het idee de door hem ingezette traditie drie jaar na zijn overlijden weer op te pakken, omdat Joops gedicht dat verdient én omdat het gedicht helaas meer dan ooit actueel is door de Russische aanval op de Oekraïne.  Daarom zullen drie Rotterdammers, die Joop goed gekend hebben, deze 14 mei Trilogie weer voordragen op die plek voor het Mariniersmonument.

We hopen op de nodige aandacht van Rotterdammers en wie dan ook. We beginnen kwart over een (13.15 u.) met een korte uitleg en welkomstwoord. Om 13.28 houden we twee minuten stilte ter nagedachtenis aan de vreselijke gebeurtenissen die Rotterdam 82 jaar geleden troffen, de slachtoffers van het bombardement en de mariniers die de stad heldhaftig verdedigden.

Direct daarna zullen Connie Pieters (dramadocente), Rotterdamse liedjesschrijver, zanger en vertaler Arie van der Krogt en Paul Boute (filosoof) ieder een deel van het gedicht voordragen.

We hopen op ruime aanwezigheid.

Wim de Boek en Paul Boute

Contactpersoon: Paul P. Boute 06-28200809 of 010-4200549 paulp.boute@kpnmail.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.