De schrik zit er goed in bij de 13-jarige Valencio uit Rotterdam. Een onbekende jongen sprayde afgelopen week deodorant in zijn gezicht en stak de walm aan. Met een explosie tot gevolg. “We zijn ons rot geschrokken”, vertelt zijn moeder vrijdag op Radio Rijnmond.

Verschroeide wimpers en verbrande wenkbrauwen en haren: de sporen van de laffe aanval op de Rotterdamse tiener zijn twee dagen later nog goed te zien.

Valencio was woensdag aan het eind van de middag aan het chillen toen hij werd belaagd. Hij zat met twee vrienden op een bankje in de wijk het Lage Land in Prins-Alexander.

“Er kwam een jongen in de verte aan. Ik zag hem wel, maar het leek niet alsof ‘ie iets van plan was. Opeens rende hij naar ons toe, sprayde deo en stak dat aan”, vertelt de tiener.

Vlammen
Een explosie en vlammen in het gezicht van Valencio volgden. De dader nam de benen en is nog steeds niet gevonden. Zijn vrienden wilden de dader nog achterna gaan, maar besloten toch bij hun vriend te blijven.

De Rotterdammer hield geen ernstige verwondingen over aan de aanval. Onder zijn ogen heeft hij kleine brandplekjes en haren in zijn gezicht zijn verbrand.

Hoewel de tiener het eerst niet thuis durfde te vertellen, haalden zijn vrienden hem over toch naar huis te gaan. “Ik schrok me rot”, zegt moeder Maria, die meteen 112 belde. Die adviseerde haar de brandwondjes te koelen en het ziekenhuis te bellen.

Aangifte
Valencio heeft geen idee wie hem dit heeft willen aan doen. “Ik kende hem niet en ik maak geen ruzie met mensen. Misschien was het niet per se op mij gericht.”

Valencio en zijn moeder doen komende week aangifte. “Eerder kon helaas niet”, zegt Maria. De dader wordt volgens haar zware mishandeling ten laste gelegd als hij wordt gepakt.

De politie heeft afgelopen dagen al buurtonderzoek gedaan, maar heeft nog niemand aangehouden.

Via: RTV Rijnmond

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)
[wysija_form id=”1″]