Zou Crooswijkse en actieve bewoonster Anneke Strasters zo langzamerhand wennen aan alle eerbetoon? En houdt ze nog wel genoeg tijd over voor wat haar het meest aan het hart gaat, nl. het wel en wee van de bewoners van het Slachthuisterrein? Op en in de omgeving van de Koeweide organiseert zij doorlopend van alles, maar het belangrijkste daarvan is de inschakeling van kinderen bij het ‘schoon, heel en veilig’ houden van het Slachthuisterrein. Slim, om de kinderen een ‘nuttige’ beloning in het vooruitzicht te stellen als ze in actie komen, zoals gratis boks- of schaaklessen. En, weet Anneke, via de kinderen bereik je de ouders.

Voor haar jarenlange inspanningen werd zij afgelopen donderdag in het Jan van der Ploeghuis (Oude Noorden) beloond met de ‘Jacob de Vletterprijs’, ingesteld door de gemeente Rotterdam en zorgverzekeraar VGZ. Anneke zegt overigens bij dit soort gelegenheden steeds dat zij gelukkig niet alleen staat, maar doorlopend wordt gesteund door de leden van de Bewonersgroep Slachthuisterrein. Haar twee ‘rechter handen’ Nico en Wilma Nieuwdorp waren ook aanwezig. De prijs bestaat uit een bedrag van 10.000 euro te besteden aan het bekroonde project en werd door Ineke Bakker, concerndirecteur van de Gemeente Rotterdam, en Bert Bokma, directeur zorginkoop van VGZ, met bijbehorende speeches overhandigd. Dat bedrag dient Anneke overigens te delen met Mieke Sandifort die het project ‘Noord zegt het voort’ op poten zette in het Oude Noorden. ‘Noord zegt het voort’ richt zich op geïsoleerde en inactieve 50-plussers. Het project wordt door bewoners getrokken en gaat uit van wat hen aanspreekt. Waar de 5.000 euro die Anneke kreeg aan besteed wordt? Aan het Slachthuisterrein natuurlijk!

Anneke Strasters

Afgelopen zaterdagmiddag diende Anneke Strasters (links op de foto) alweer in het openbaar op te draven, deze keer in Wijkservicepunt Crooswijk aan het Goudseplein. Daar mocht zij het eerste exemplaar van het fotoboek ‘Rotterdam Crooswijk in de 20e eeuw’ in ontvangst nemen uit handen van de makers Tinus en Bep de Does, inmiddels bekend in heel Rotterdam (ook op de foto). Het fotoboek werd uitgegeven door Deboektant te Klaaswaal (www.deboektant.nl), kost 29,95 en is ongetwijfeld verkrijgbaar bij de plaatselijke boekhandels. Nog t/m zaterdag 28 februari is in Wijkservicepunt Crooswijk een fototentoonstelling over Crooswijk te bezichtigen, van 10.00 tot 16.00 uur.