Bij de arrestatie van drie Rotterdammers aan de Robert Baeldestraat in Rotterdam-Kralingen heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. Aanleiding was de vondst van een vuurwapen.

De auto werd bij een verkeerscontrole aan de kant gezet. Plotsklaps zag een van de agenten in zijn ooghoeken een vuurwapen in de auto liggen.

Noodknop
De agent drukte vervolgens op de noodknop voor bijstand. Die knop zorgt ervoor dat er extra agenten komen helpen, zonder dat anderen dat merken.
De vondst van het wapen was aanleiding voor de agenten om de inzittenden van de auto met getrokken wapen te benaderen.

Waarschuwingsschot
Volgens de politie deden de personen in de auto niet direct wat van ze gevraagd werd en daarom loste een van de agenten een waarschuwingsschot.
Vervolgens gaven de drie inzittenden zich over en werden ze opgepakt. Het om een man van 23 en twee van 20.

Via: RTV Rijnmond

Update politie:

Rotterdam – Agenten hebben dinsdagavond na de vondst van een vuurwapen drie mannen aangehouden. Omdat een van hen niet voldeed aan een bevel, werd er een waarschuwingsschot gelost.

Tijdens hun surveillance zagen agenten rond half tien dat er vanuit een auto op de Willem Ruyslaan iets overgegeven aan een scooterrijder. Toen de scooterrijder de politiewagen ontdekte, maakte hij direct aanstalten om weg te rijden. De agenten vertrouwden het niet en gingen erop af. Terwijl de ene politieman de scooterrijder controleerde, hield de ander de inzittenden van de auto in de gaten. Hij zag dat de bijrijder het portier opende en iets onder de auto schoof. Toen duidelijk werd dat het om een vuurwapen ging, werd direct een BTGV-procedure opgestart. BTGV staat voor benaderingstecnhiek gevaarlijke verdachte. Een van de verdachten weigerde, nadat hem dat meerdere malen was verzocht, zijn handen omhoog te doen. Daarop losten agenten een waarschuwingsschot. Uiteindelijk konden de drie worden aangehouden. Het gaat om twee Rotterdammers van 23 en een van 20 jaar oud.

Uw hulp
Politie en Openbaar Ministerie (OM) zetten vol in op de strijd tegen vuurwapens. Het Rotterdams Openbaar Ministerie eist hogere straffen voor vuurwapenbezit en de politie onderzoekt elke melding en tip. De hulp van getuigen is daarbij van groot belang. Weet u dat een persoon in het bezit is van een (vuur)wapen? Bel dan de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met 0800-7000.

Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)