Iedereen weet dat vuurwapens levensgevaarlijk zijn, en als wij een melding krijgen over iemand met een vuurwapen nemen we dat altijd heel serieus. Bij het benaderen van zo’n verdachte worden voor ieders veiligheid strakke procedures gevolgd, en de aanwijzingen die de agenten op dat moment geven moeten worden opgevolgd. Bij twee incidenten zondag deden verdachten dat niet, en was er een waarschuwingsschot nodig om hen veilig aan te houden. In beide gevallen bleek achteraf dat de melding onterecht was. De betrokkenen mochten toen het bureau weer verlaten.

De eerste melding was rond 21.20 uur in Rotterdam-Oost. Op de Crooswijkseweg zouden twee mannen lopen die een vuurwapen bij zich zouden hebben. Toen de toegesnelde agenten hen benaderden, weigerde een van de twee in eerste instantie de aanwijzingen van de agenten op te volgen. Na een waarschuwingsschot schikte hij in en konden de twee worden aangehouden. Bij het onderzoek werden echter geen vuurwapens aangetroffen en ook het terugkijken van beelden van cameratoezicht leverde geen verdenking op. De mannen mochten hun weg toen weer vervolgen.

Uren later, vlak voor 01.00 uur, werd de meldkamer gebeld dat in een shishalounge aan de Schiedamsedijk in Rotterdam Centrum een man aanwezig zou zijn met een vuurwapen. Toen de agenten buiten het pand stonden, kwam een man die precies voldeed aan het signalement naar buiten gelopen. Ook bij hem was een waarschuwingsschot nodig om hem zijn handen veilig zichtbaar te laten houden voordat hij werd aangehouden. Ook bij hem werd geen vuurwapen gevonden.

Meer informatie: politie.nl


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.