Afgelopen weken is het een wisselvallige zomer geweest, maar ondertussen maakt het zonnetje weer een comeback. Aankomende week zal het zomerweer goed doorbreken in de stad, met temperaturen tot wel 30 graden. Het zal om deze reden druk worden in de stadsparken, ook gezien de zomervakantie. De gemeente neemt voor het Kralingse Bos extra maatregelen. Ze stellen een warmweerprotocol in. Maar wat betekent dit?

Het Kralingse Bos is het grootste stadspark van Rotterdam. Het bos vult zich op warme dagen met een heleboel Rotterdammers die heerlijk komen vertoeven. Ze komen barbecueën, afkoelen in de Kralingse Plas of het kinderbad en meer. Om het bezoek voor iedereen fijn, veilig en schoon te houden neemt de gemeente extra en strengere maatregelen.

Gezien de ligging van het bos komen mensen vaak met de auto, deelvervoer of de fiets. Er wordt extra gelet op het foutief parkeren van deze vervoermiddelen. Het kan zo zijn dat auto’s, deelvervoer en fietsen worden verwijderd als ze niet goed worden geparkeerd. Barbecuen mag alleen op speciaal aangegeven plekken en met kooltjes en het afval moet zorgvuldig worden omgegaan. Alcohol gebruik is toegestaan, maar er wordt gevraagd om dit met mate te nuttigen. Mocht de situatie in het Kralingse Bos uit de hand lopen dan kan de gemeente ervoor kiezen om het bos af te sluiten. Hier lees je meer over het warmweerprotocol van de gemeente.

Blauwalg
Ook blauwalg mogen we niet vergeten. Met de hitte is het natuurlijk erg lekker om een verfrissende duik te nemen in de Kralingse Plas of in de Bergse Plassen, maar dat wordt door de gemeente nu ontraden. Een aantal jaar geleden gingen we langs het Kralingse Bos. Toen zat er door het warme weer blauwalg in het water en dat is erg slecht voor de huid en de ogen. Dit is ook deze zomer nog steeds relevant.

Via: mediapartner: OpenRotterdam


Meld u aan voor De Ster nieuwsbrief (U ontvangt een bevestigingsmail)

Lees hier de privacyverklaring Hiermee geeft u toestemming om wekelijks een nieuwsbrief te ontvangen.