North Sea Round Town in Pro Rege

North Sea Jazz barst binnenkort weer los. North Sea Round Town trakteert Rotterdam daaraan voorafgaand weer ruimhartig op jazzconcerten in alle wijken.

North Sea Round Town crEric Vloeimans
In Kralingen organiseert North Sea Round Town in deze aanloop naar North Sea Jazz traditiegetrouw samen met stichting Muzikc weer een aantal concerten in Pro Rege, Oudedijk 113. Bij die traditie hoort zoals elk jaar een optreden van de Kralingse ‘wereldmusicus’ Eric Vloeimans. Vrijdag 4 juli om 20.00 uur is Vloeimans weer present in Pro Rege. Deze keer met accordeonist Tuur Floorizone en cellist Jörg Brinkmann. Deze musici maakten veel indruk met de cd ‘Oliver’s Cinema’, de naam waaronder ze ook samen optreden. In de muziek van deze groep klinkt als altijd weer de grote reikwijdte van Vloeiman’s improvisatiekunst, die vaak de jazz voorbij gaat en ruimte geeft aan invloeden van pop tot klassiek. Locatie: Pro Rege, Oudedijk 113, Rotterdam- Kralingen Aanvang: 20.00 uur. Toegang: 22,50 / R’dampas 17,- / studenten en CJP 10,-. Reserveren: kaarten@muzikc.nl

NSRT01Ntjam Rosie
Zondag 6 juli om 16.00 uur is er in Pro Rege een optreden van de Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie in Pro Rege, tijdens een bijzondere kerkdienst met het thema ‘Love is calling’. Dat is ook de titel van een song op de cd ‘At the back of beyond’, die ze in 2013 uitbracht. Tot haar negende jaar groeide Ntjam Rosie op in Kameroen, waarna ze emigreerde naar Rotterdam. In haar muziek zijn de invloeden van die verschillende werelden te horen. Zij maakt er geen geheim van dat haar keuze voor een muzikale carrière en een diep geloofsleven nauw met elkaar verwant zijn. Haar muziek is een uiting daarvan. Ntjam Rosie is daarom dan ook bijzonder op haar plaats in deze ‘jazzkerkdienst’ in Pro Rege waarin ds. Ilse Hogeweg en ds. Rian Veldman voorgaan. Toegang: vrije gift. Meer informatie op www.muzikc.nl

Wijkbus
Ouderen en mensen die slecht ter been zijn en onze concerten willen bezoeken kunnen gebruik maken van de Wijkbus. De kosten voor een enkele reis zijn 1,50 (leden) en 1,75 (niet-leden). Het lidmaatschap van de Wijkbus bedraagt 5,-. Telefonisch aanmelden: 010-2171919 – in verband met de planning minimaal 1 dag vóór het concert! (ingezonden mededeling Muzikc – foto Eric Vloeimans: Merlijn Doomernik; foto Ntjam Rosie: Lenny Oosterwijk

North Sea Round Town in Galerie Kralingen

De Cruise Control Small Big Band speelt op donderdagavond 3 juli in Galerie Kralingen. Het concert maakt deel uit van het programma van North Sea Round Town.
De Cruise Control Small Big Band bestaat uit: Tom Ridderbeekx, trompet; Daniel Follman, trombone; Koos van der Hout, ventieltrombone; Stanislav Mitrovic, Kurt Schwab en Ruud Bergamin, diverse saxen en rietinstrumenten; Bart Egeter,piano; Dan Simon,bas en Julius Schulz, drums.
De band speelt dit jaar composities en arrangementen van Bart Egeter en Ruud Bergamin. De Cruise Control Small Big Band wordt jaarlijks geformeerd rondom de band Cruis Control, een jazzformatie die al ruim 14 jaar bestaat en al 7 jaar regelmatig optreedt in Galerie Kralingen, doorgaans in combinatie met manifestaties van andere kunstdisciplines, zoals beeldende kunst, poëzie of architectuur. Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door North Sea Round Town en de (voormalige) Deelgemeente Kralingen-Crooswijk.

North Sea Round Town – De Cruise Control Small Big Band in Galerie Kralingen, Gashouderstraat 9, Rotterdam-Kralingen, op donderdag 3 juli, aanvang 20.00 uur. Entree gratis / vrijwillige bijdrage. Zie: www.galeriekralingen.nl

North Sea Round Town – Huiskamerconcert

Anne Chris Trio
Het Anne Chris Trio speelt op zondag 6 juli in Villa Zonnehoek Honingerdijk 56 in Rotterdam-Kralingen. Aanvang: 20.00 uur.
Dit concert is gratis, maar reserveren is verplicht: www.liveinyourlivingroom.nl – datum van concert aanklikken. (ingezonden mededeling North Sea Round Town)

Jesse van Ruller en Clemens van der Feen
Op maandag 7 juli spelen Jesse van Ruller en Clemens van der Feen aan de Oudedijk 92 in Rotterdam Kralingen. Aanvang 20.00 uur.
Dit concert is gratis, maar reserveren is verplicht: www.liveinyourlivingroom.nl – datum van concert aanklikken. (ingezonden mededeling North Sea Round Town)

NSRT02